Főoldal Játékok Mivel játssz, ha Karácsonykor konzolt találsz a fa alatt?
Játékok

Mivel játssz, ha Karácsonykor konzolt találsz a fa alatt?

Egy kis ajánlás, hogy szerintünk milyen játékokkal érdemes játszani Karácsonykor.

631
spider

Reméljük sok ember fog majd a karácsonyfa alatt találni valami féle a gamerség iránti szenvedélyéhez kapcsolódó dolgot, gondolunk itt akár konzolra, akár bármi féle játékra, vagy ereklyére. Most 3-3 művet szeretnénk összeszedni mind Xbox-ra (így PC-re is), mind PlayStation-re, amiket semmiképpen se hagyjatok ki egy jó bejgli mellett.

PlayStation 

  • God of War
god of war 1

Eléggé szubjektív a lista (egy ilyen más nagyon nem is lehet) azonban véleményünk szerint a Sony Santa Monica annyira egyedi módon nyúlt Kratos történetéhez és a játékmenethez az előző részek után, hogy semmiképpen sem éri meg kihagyni. Grafikai szempontból is telitalálat Atreusék északi kalandja, letaglózó látványt nyújt minden PlayStation konzolon. A következő része a hírek szerint jövőre fog érkezni, szóval a történettel is tisztában leszünk nagyjából még addig. Része továbbá a PlayStation Plus Collection-nek, szóval még jó áron hozzá is juthatunk.

  • The Last of Us part II.
The Last of Us Part II

A Cyberpunk 2077 rossz teljesítménye miatt kijelenthető, a Naughty dog játéka az idei év legnagyobb dobása volt. Mindenhol nagyon magasra értékelték, pedig a botrányok ezt sem kerülték el. Volt azonban egy olyan hangulata, olyan vizuális megjelenítése és olyan játékmenete, hogy szinte minden negatív hangot elnyomjon és ez legyen az év alkotása 2020-ban. A Naughty Dog a pletykák alapján nem is olyan sokára prezentálni fogja belőle a Fractions-t is, amely egyfajta multiplayer mókája lesz Elli és Joel kalandjának. Egy ilyen sztoriba bármikor megéri beugrani.

  • Marvel’s Spider-Man
spiderman mm QHD 2060x1159 1

Nagyon nehéz volt választani itt a harmadik helyre, ugyanis olyan játékok pályáztak rá, mint az Uncharted 4, a Horizon Zero Dawn vagy a fent említett Spider-Man. Végül mégis az utóbbit tettük fel a dobogó harmadik fokára, azon egyszerű okból, hogy most érkezett nemrég egy nagyobb sztori kiegészítője. Peter Parker és Myles Morales kalandjai mind lebilincselők és New York minden konzolon szinte leírhatatlanul jól néz ki. A képregény hősös játékok egy más szintjét képviseli ez, mint a Marvel’s Avengers. Az sajnos nem lett ilyen jó minőségű. Ha ezek esetleg már megvoltak, semmiképpen se hagyjátok ki a fent említett alkotásokat sem, hiszen csalódni biztosan nem fogtok egyikben sem.

Xbox

Az Xbox játékokat igazából egy kalap alá tudjuk venni a számítógépesekkel, ugyanis nagy átlagban a Microsoft exkluzív címek elérhetőek mindkét platformra.

  • Gears 5
gears5

A The Coalition amióta egyengeti a Gears franchise útját, nagyon összekapta magát. Már a Gears of War 4 sem volt egy rossz cím, azonban az ötödik számozott epizódra még annál is feljebb kapcsoltak és egy kiemelkedő élményt alkottak a Microsoft platformjaira. Végre történetileg is rendben vannak ezek a produktumok és játékmenet szempontjából sokkal kiegyensúlyozottabbak lettek. Pontosan egy hete vált elérhetővé a Hivebuster kiegészítője, ami ha esetlegesen Xbox Series X/S-el rendelkezünk, rendesen le fogja dobni az állunkat a földre a látványvilág szempontjából. 

  • Halo: The Master Chief Collection
haloinf

A Halo franchise a Microsoft talán leginkább ikonikus darabja. Az elmúlt évek során olyan ismeretségre és elismertségre tett szert, hogy Master Chief sisakja még a Series konzolok belsejében is megtalálható mint Easter Egg (fontos azonban, hogy semmiképpen se szedjük szét őket, hiszen az garanciavesztéssel jár). A Master Chief kollekció tartalmazza a Halo: Reach, Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo 2: Anniversary, Halo 3, Halo 3: ODST és a Halo 4 játékot is. Az egyik legnagyobb előnye, hogy a Gears 5 mellett ez is megtalálható az Xbox Game Pass Ultimate előfizetésben, ami most 3 hónapra 300 Ft. Megéri tehát megvédeni az emberiséget még olyan messze a Földtől is.

  • Sea of Thieves
Sea of Thieves

Nagyon radar alatt van a Rare játéka, pedig az egyik legnépszerűbb többjátékos móka mostanában. Kalózokkal lenni, kincsekre vadászni és harcolni egymás ellen még mindig rendkívül szórakoztató, ráadásul ez az alkotás is már optimalizálva van az új konzolokra. Egyszerűen egy olyan atmoszférát és hangulatot tud teremteni ez a kalandozás, amit nehéz aztán otthagyni, főleg ha jó társakat sikerült magunk köre gyűjteni. Mindenképpen megér egy próbát mind az Xbox-os, mind a PC-s gamereknek, csak aztán nehogy túlságosan elmerüljünk a kalózos kalandban.

Szerző
Héja Szabolcs

Egészen pici koromban szerettem bele a játékokba és mindenbe ami technika. A jéték rovatot vezetem és próbálok nektek érdekességeket hozni a témában.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

S.T.A.L.K.E.R. 2
BREAKINGXbox

Csúszik a S.T.A.L.K.E.R. 2 megjelenése

Két hónappal később térhetünk vissza a Zónába.

Halo
Sorozatok

Két évad után a Paramount+ törölte a Halo sorozatadaptációját

Nem aratott osztatlan sikert a Halo, de talán még visszatér Master Chief.

Game Pass Ultimate
Xbox

A Microsoftnak a bíróságon kell felelnie az emelt Game Pass árakért

Az amerikai versenyhivatal ezúttal az új Game Pass ára miatt perelt.