Főoldal Sorozatok Dave Filoni szerint elképzelhető, hogy a The Mandalorian S2 5. rész még a Star Wars: Lázadók fináléja előtt játszódik
Sorozatok

Dave Filoni szerint elképzelhető, hogy a The Mandalorian S2 5. rész még a Star Wars: Lázadók fináléja előtt játszódik

Ez lenne ám a csavar a történetben.

550
The Mandalorian
Forrás: Star Wars

A múlt pénteken bemutatott The Mandalorian 13. fejezete feladta a leckét a rajongóknak. A sorozat több szempontból is kilóg az eddigi sorból. Az élőszereplős Star Wars-sorozatban most először láttunk jedilovagot Ahsoka Tano személyében, megtudtuk a csaknem egy éven át tartó titkot, hogy mi A Gyerek neve, valamint több utalást is kaptunk Thrawn admirálisra. De még az is kérdéses, hogy időben mikor játszódik a sorozat.

A The Mandalorian a Lázadók című animációs sorozat után játszódik időben, igaz? És most jön a csavar, mert Dave Filoni a Disney+ sorozat 13. fejezet rendezője egy interjúban úgy fogalmazott Thrawn főadmirálisra való utalások után, hogy mi van akkor, hogy a sorozat még a Lázadók fináléja előtt játszódik, amiben Thrawn-nak és Ezra Bridgernek is nyoma veszett.

Miután Ahsoka Tano lefegyverezte Morgan Elsbeth magisztrátust, említést kaptunk mesterére, akit Thrawn főadmirálisnak hívnak. Ez pedig nyilvánvalóan azt sugallja a rajongóknak, hogy a Birodalom legnagyobb lángelméje valamikor fel fog tűnni majd a képernyőn is, lehet hogy a The Mandalorian egy későbbi részében, de még azt sem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy egy önálló sorozatban látjuk visszatérni. Erről kérdezték Filonit is, hogy a Lázadók epilógusa hogyan viszonyul ahhoz, amit a 13. fejezetben láttunk. Kapaszkodjatok meg, egészen érdekes választ kaptunk!

Ez egy érdekes téma… Nem feltétlenül kronológia sorrendben követik egymást az események. Úgy gondolom, hogy ez az a dolog, amit a rajongók leginkább nem fognak megérteni, azaz, hogy lineárisan akarnak haladni, de mint gyerekként megtanultam, igazán semmi sem működik lineárisan a Star Wars univerzumban. Elkészíted a negyedik, ötödik és hatodik epizódokat, majd az első, második és harmadik részeket. Szóval ismerve ennek a történetét, amikor a Lázadók befejezését nézed, nem igazán tudod, hogy mennyi idő telt el. Elképzelhető tehát, hogy az a történet, amit elmesélek a The Mandalorianban, valójában azt megelőzően játszódik. Lehetséges. Az mondom, hogy lehetséges.

Dave Filoni

Ez is lehetséges forgatókönyv, de valóban így történt? Úgy gondoljuk, hogy Filoni itt egyszerűen csak megpróbálta beugratni a rajongókat, hiszen a rendező rendkívül imádja olvasni a rajongói teóriákat. Nyilvánvalóan még várnunk kell néhány részt, hogy el tudjuk dönteni az igazságot, hogy valójában mi is történt itt.

The Mandalorian
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus választ ad majd arra, hogy honnan tudtak a jedik a kettő szabályáról

A showrunner arra is kitért, hogy számíthatunk-e Darth Bane felbukkanására.

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus legújabb előzetesében Vernestra Rwoh jedimester egy fényostorral harcol

Az akolitus bemutatja azt, amit még soha nem láttunk képernyőn: a fényostor...