Főoldal Sorozatok A Bébi Yoda valódi nevére és háttértörténetére is fény derült a The Mandalorian S2 5. részéből
Sorozatok

A Bébi Yoda valódi nevére és háttértörténetére is fény derült a The Mandalorian S2 5. részéből

Végre kiderült, hogy hívják a The Mandalorian sztárját.

547
Bébi Yoda

Nem túlzás kijelenteni, hogy a The Mandalorian második évad 5. része felülmúlt minden korábbi részt. A The Jedi alcímet kapott epizódban először láttunk egy jedilovagot az élőszereplős Star Wars-sorozat indulása óta, hiszen hosszú idők után itt mutatták meg nekünk Rosario Dawson Ahsoka Tano karakterét a rajongóknak. De mellette a sorozat állandó karakterének nevéről és háttértörténetéről is szó esett.

Figyelem! A cikkben SPOILER olvasható.

A mai sorozat rögtön egy nagyon erős jelenettel kezdett, benne Ahsokát láttuk, aki a Corvus bolygó egyik Calodan nevezetű városában kerül összetűzésbe a megiszter gonosz seregével, közben pedig Din Djarin is megérkezik a bolygóra. A fejvadász a jedit keresi, akiről Bo-Katan mesélt, de végül munkát ajánlanak neki. A magisztrátus azt kéri tőle, hogy ölje meg Ahsokát, és cserébe egy ősi Beskarból készült dárdával fizet. Din Djarin-nak az információt felhasználva sikerül rátalálni a jedire.

Az Erőnek köszönhetően Ahsoka képes kapcsolatba lépni A Gyerekkel, és megtudja, hogy korábban a Coruscanton élt, és „sok mester” tanította őt a Jedi Templomban. Ez megerősíti azt, hogy A Gyerek nem Yoda mester klónja – Ahsoka arra is utal, hogy csak egy másik hozzá hasonló lényt látott. A Gyerek csak arra emlékszik, hogy valaki megmentette őt, bár az kicsit homályos, hogy mi történt vele pontosan a múltban. De ami ennél sokkal fontosabb, hogy végre megtudtuk, hogy valódi neve Grogu.

Ahsoka nem bízik magában, hogy képes kitanítani A Gyereket, mert sok benne a félelem, és tisztában van azzal, hogy ez mihez vezethet – elég csak Ahsoka mestére gondolni, akiből Darth Vader vált. Az első részektől kezdve tudjuk, hogy Din Djarin és A Gyerek között milyen szoros kötelék alakult ki, de a mandalori abban bízott, sikerül rávenni a jedit, hogy elvigyék A Gyereket, s cserébe segít legyőzi magisztrátust. Bár Ahsoka nem vállalja Grogu tanítását, főhőseink közösen legyőzik a gonoszt, akiről mint kiderült, egykori mestere Thrawn főadmirális volt, a galaxis rettegett gonosza. A karaktert utoljára a Star Wars: Lázadók animációs sorozatban láttuk, aki mintha feltámadt volna miután Ezra Bridger-rel együtt nyoma veszett az utolsó részben.

Din arra készül, hogy Ahsokára bízza A Gyerek sorsát, a jedi elmagyarázza, hogy nem vállalhatja el Grogu tanítását, mert a gyerekben túl sok a félelem, miután éveket töltött képességeinek leplezésével. A fejvadász arra készül, hogy elviszi a Tython-ra, ahol egy Jedi Templon található. Abban a reményben utazik a bolygóra, hogy majd egy jedi talán keresni fogja a gyereket, azonban Ahsoka megjegyzi, nem maradtok sokan, bár ki tudja, de inkább csak egy üzenetet jelentene azoknak, akik kapcsolatban állnak az Erővel.

Hogy mikor és milyen szerepet kap Ahsoka a sorozatban, a jövő kérdése még, de egy ilyen bemutatkozás után bízunk benne, hogy a Disney+ mielőbb visszahozza a karaktert, s az animációs sorozatok után „élőben” is láthatjuk Anakin egykori tanítványát.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...