Főoldal Sorozatok Több utalást kaptunk a The Mandalorian S2 5. részében, hogy [SPOILER] feltűnik a jövőben
Sorozatok

Több utalást kaptunk a The Mandalorian S2 5. részében, hogy [SPOILER] feltűnik a jövőben

A Birodalmi flotta legnagyobb elméje visszatér?

493
Star Wars

A múlt hét pénteken bemutatott The Mandalorian 13. epizódja több szempontból is az eddigi legizgalmasabb volt. Egyfelől hosszú idő után láttunk egy jedilovagot az élőszereplős Star Wars-sorozatban, másfelől pedig egy másik szereplőre is kaptunk utalást. Szenzációs belépőt kapott Rosario Dawson karaktere, Ahsoka Tano, akiről még év elején kezdtek pletykálni.

Din Djarin felajánlja segítségét Ahsokának, hogy megállítsák Calodan gonosz magisztrátust. Az egyik legnagyobb meglepetésre akkor kerül sor, amikor Ahsoka legyőzi a várost rettegésben tartó uralkodóját, s kiderül, hogy mesterét Thrawn főadmirálisnak hívják. Ez az első olyan alkalom a Star Wars: Lázadók animációs sorozat óta, hogy utalást kaptunk a Birodalom egyik lángelméjére. A sorozatban Thrawn-nak és Ezra Bridgernek nyoma veszett, csak éppen senki sem tudja, mi történt velük pontosan – részben Ahsoka is erre szeretne választ kapni.

Bár nem tudni, hogy pontosan mire készülnek a folytatásban – esetleg Thrawn állhat Moff Gideon mögött, vagy egyszerűen csak a Birodalom bukása után szeretné visszakapni korábbi tekintélyét és hatalmát -, de nyilvánvalóan nem véletlen kaptunk több utalást is a karakterre. A sasszemű rajongók egy másik utalásra is felfigyeltek a sorozatban. A magisztrátust szolgáló HK-87-es droid egy birodalmi felségjelzést viselt a fején, a Hetedik Flotta jelzését, ami az ’Expended Universe’-ben Thrawn flottájának is szokás nevezni.

A droidok az Ismeretlen Régióban tettek szolgálatot a Galaktikus Polgárháború idején, és feladatuk nem más volt, minthogy megvédjék az uralkodót, Palpatine császárt bármilyen külső fenyegetéstől. A kánonban nagy szerepet játszottak, ahogy azt láttuk a Star Wars: Lázadókban is, amikor blokád alá helyezték Ezra Bridger otthonát, a Lothalt. Nem tiszta, hogy Thrawn milyen szerepet kap a The Mandalorianban, de sokkal valószínűbb, hogy spin-off sorozat van készülőben, ahogy az egy korábbi pletykában is állt.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...