Wide Screen
Image default
Filmek

Chris Terrio, a Skywalker kora társírója elárulta, hogy a film kétrészes volt

Olyan sok minden történt a filmben, hogy a Skywalker kora társírója megerősítette, kezdetben felmerült a két részes legyen.

Nem voltak alaptalanok a Skywalker kora előtt megjelent pletykák, hogy más nagy kasszasikerekhez hasonlóan a legendás Skywalker sorozat utolsó részét is két részre bontják, ahogy láttuk a Harry Potter, Az éhezők viadala és az Alkonyat franchise-oknál. Valójában a Bosszúállókat is két részre bontották.

A Star Wars: Skywalker kora annál sokkal többről szólt, minthogy az új trilógia befejezését mesélje, hiszen egy évtizedek óta tartó történet lezárása, ami olyan sok cselekményt hozott magával, hogy a tervezés elején egy filmbe bele sem fért, akár kétrészes is lehetett volna Rey és Kylo Ren történetének befejezése.

Az Awards Daily készített interjút a film társírójával, akivel megvitatták a film cselekményvonalát, kezdve Palpatine visszatérésével, akiről minap megtudtuk, hogy Kathleen Kennedy ötlete volt, hogy visszatérjen.

Bárcsak megcsinálhattuk volna. Tele volt a film sok cselekménnyel, és íróként mindig azt akarod, hogy a jelenetek hatásosabbak legyenek. Ha lett volna lehetőség megcsinálni ezt, akkor az én álmom lett volna a szétválasztás. Megírhattuk volna ezeket a karaktereket örökre. Olyan sok háttértörténet volt, amiből az út mentén kellett hagyni.
Chris Terrio
Chris Terrio

Terrio leszögezte, hogy végül azért vetették el a kétrészes tervet, mert George Lucas mindvégig kilenc résszel tervezet a történet elmesélésénél, szóval amit csak tudtak, belesűrítettek egy filmbe:

Bárcsak megkaphattuk volna, de George mindig kilenc filmről beszélt. Ez volt a történet természetes mérete, és így néhány kezdeti megbeszélés kivételével nem igazán vitattuk meg a témát. Természetesen íróként a szívem szakadt meg, hogy olyan dolgokat hagytunk a tervezőasztalon, amivel úgy gondolod, hogy a történet mélyebb és árnyaltabb lett volna, és a karaktereknek is több tennivalójuk lett volna. Magam nevében beszélve, nem a stúdiót képviselve, szerettem volna ha két részes lett volna a film.

Igazat kell adnunk az írónak, hiszen ahogy kritikánkban már megfogalmaztuk, a Skywalker kora annyira akciódúsra sikerült, hogy bőven elfért volna két részben a sztori, s úgy talán olyan mellékszereplők is kitornyosulhattak volna a történetben, mint a Ren lovagjai.

Még több a témában...

Őszinte előzetessel jelentették be, hogy a Star Wars: Skywalker kora mikor költözik be az otthonunkba

Kévés Bence Mihály

Harrison Fordnak fogalma sem volt arról, hogy mi az az Erő-szellem

Kévés Bence Mihály

Rian Johnson is megszólalt, hogy mit gondol a Star Wars: Skywalker koráról

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon