Főoldal Filmek Box Office: Az Avatar: A víz útja bevétele már 1,3 milliárd dollár fölött jár globálisan, és nem lankadt semmit az érdeklődés
Filmek

Box Office: Az Avatar: A víz útja bevétele már 1,3 milliárd dollár fölött jár globálisan, és nem lankadt semmit az érdeklődés

Nem gyengült az érdeklődés, mindenki A víz útjára volt kíváncsi múlt héten is.

177
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

James Cameron ellen tényleg nem szabad fogadni! Az Avatar: A víz útja mostanra világszerte átlépte az 1,379 milliárd dollárt a bevételi jegyeladások listáján, miután az USA-ban 63,4 millió dollárt hozott múlt hétvégén – ez 0%-os csökkenést jelent a második hétvégéhez képest. Az Avatar: A víz útja lett 2022-es év mozifilmje, mely leggyorsabban lépte át az egymilliárd dollárt. És a rekordok ezzel még nem értek véget.

James Cameron várva várt folytatását december 15-én mutatták be több országban, az Egyesült Államokban tradicionálisan csak december 16-ától játsszák a mozik. Az előzetesek felmérések alapján a vártnál kissé gyengébb nyitóhétvégével kezdett A víz útja, de a premier óta világszerte már hatalmas, 1,379 milliárd dolláros bevételt kasszírozott össze a világ mozipénztáraiból. Ebből a tetemes bevételből 957 millió dollárt az Államokon kívül, és ez azt is jelenti, hogy a mai nap végével nemzetközileg a bevétel meghaladja majd az 1 milliárd dollárt. A hazai filmforgalmazótól tudjuk, hogy Magyarországon is mindenki Pandorára váltott jegyet az ünnepek alatt, a bemutató óta 1,2 milliárd forintot hozott, a pandémia óta ezzel a legerősebb film lett, és a mindenkori listán már az 5. helyet foglalja el.

A szép bevételi számok mellett talán még ennél is lenyűgözőbb, hogy A víz útja a harmadik hétvégén 63,4 millió dollárt hozott az amerikai mozikban – ez hatalmas bevétel, szinte példátlanul nagy, 0%-os visszaesés a második hétvégéhez képest. Úgy tűnik, hogy beigazolódni látszik az elemzők másik jóslata, hogy a visszafogottabb kezdés után a film “erősödni” fog, akárcsak a 2009-es eredeti filmnél. Ott is az volt megfigyelhető, hogy a start után hetekig tartotta magát a jegyeladások élén, és máig a valaha volt legtöbb bruttó bevételt termelt filmje az Avatar.

Ilyen ütemben a na’vik története szinte biztosan eléri majd a 2 milliárd dollárt, amíg vetítik a filmet a mozikban. Jelen állás szerint ez minden idők 15. legnagyobb mozifilmje globálisan, megelőzve a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. részét.

Az Avatar: A víz útja új magasságokba emeli a moziélményt, mivel Cameron egy látványos és felkavaró akciódús kalandban visszarepíti a nézőket Pandora csodálatos világába. A folytatás története több mint egy évtizeddel az első rész eseményeit követően meséli el a Sully család (Jake, Neytiri és gyermekeik) történetét; a rájuk leselkedő veszélyeket, az életben maradásért vívott harcukat, az őket sújtó tragédiákat és azt, meddig képesek elmenni, hogy biztonságban tudhassák egymást.

Avatar: A víz útja

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Jon Landau producer cáfolja az Avatar 3. címéről szóló pletykákat

Az Avatar producere cáfolta James Cameron korábbi kijelentését, hogy milyen címmel érkeznek...

Godzilla Minus One
Filmek

Box Office: Beyoncé koncertfilmje lenyomta Az éhezők viadalát és a Godzilla Minus One-t is

Több jegyet adtak el egy koncertfilmre, mint a nagysikerű Az éhezők viadal...

Napóleon
Filmek

Box Office: Az éhezők viadala előzményfilmje a Kívánság és a Napóleon előtt

A box office tábla élére állt, de ez még egy hosszú hadjárat...

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar 3. “hektikus” utómunkálatairól és a tervezett megjelenési dátumról beszélt James Cameron

Kőkeményen dolgoznak az Avatar 3. részén, hogy tartani tudják a megjelenési időpontot.