Főoldal Sorozatok Bébi Yoda még aranyosabb is lehetett volna, Jon Favreau a karakter hosszú tervezési folyamatáról mesélt
Sorozatok

Bébi Yoda még aranyosabb is lehetett volna, Jon Favreau a karakter hosszú tervezési folyamatáról mesélt

A Bébi Yoda még ennél is aranyosabb lett volna?

535
Bébi Yoda

Amikor a Disney bemutatta a The Mandalorian élőszereplős Star Wars-sorozatot tavaly, az azt követő időben másról sem lehetett olvasni az interneten, minthogy milyen aranyos, ki lehet ez a Yoda fajához tartozó csöppség, és ő lehet a kulcs majd Palpatine visszatérésére a Star Wars: Skywalker korában? Igazság szerint egyik kérdésre sem kaptunk még pontos választ, csak teóriák vannak, ám a Lucasfilm még egyiket sem erősítette meg.

A sorozat ősszel a második évaddal visszatér a Disney+ streamingszolgáltató felületére, noha még nagyon távoli a premier, a készítők érdekes werk videóban mutatják be a forgatást. A Disney Gallery: The Mandalorian dokumentumsorozat második epizódjában Jon Favreau készítő hosszasan ecseteli, hogy milyen hosszú tervezési folyamat előzte meg a Bébi Yoda születését.

Nagyon, nagyon sok rajzot készítettünk, és néhányuk túl aranyos volt, néhányuk túl ronda, egyeseknél pedig az arány volt rossz. De mindegyiket számításba vettük, és ahogy hangot adtunk a rajzoknak, Dave [Filoni] és én elkezdtük kihúzni őket a listáról. És végül egy rajz maradt, amit Chris Alzmann készített, aki becsomagolta a karaktert, ami úgy nézett ki, mint egy repülő kabát vagy valami hasonló, és a karakter szemei kissé furcsák voltak. De bájosnak találtuk, és ezekből a seregnyi képekből összegyűjtött montázsra azt mondtuk, hogy ’ez jó’.  Abból indult a fejlesztés… és amikor a Legacy emberei bejöttek, és akkor megszületett ’A Baba’.

Jon Favreau

Egy másik érdekes dolgot is megtudtunk, mégpedig a Legacy csapatának nagyjából három hónapot vett igénybe megépíteni a karaktert, és egy adott időben akár három-négy bábjátékosra is szükség van egy jelenetben, hogy mozgatni tudják. Jason Matthew (a szeme), Trevor Hensley (test- és fejmozgás), Hiroshi ‘Kan’ Ikeuchi (fül és száj), Mike Manzel (folyamatos sétálás és karmozgás), Tamara Carlson Woodard (jelmez készítés és forgás más bábjátékosokkal együtt). Nemcsak a rajongók szívébe lopta be magát a kis figura, hanem a színészek is azonnal beleszerettek, amikor meglátták a forgatáson. Gina Carano elismerte, hogy a Bébi Yoda minden jelenetben ellopta a showt. Pedro Pascal pedig úgy gondolja, hogy a figura felidézi a gyerekkori álmokat, és a karakter mellett mindenki másodhegedűs a sorozatban.

Egy friss felmérés szerint a Bébi Yoda a Star Wars legnépszerűbb szereplője, így hosszú idő után Darth Vader lecsúszott a trón legmagasabb fokáról. Hogy mikor tér vissza a képernyőre, pontosan még nem tudni, ám a Disney megerősítette, hogy a járvány nem befolyásolja a második évadot, így ősszel visszatérnek a karakterek.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események