Főoldal Filmek Az új Resident Evil-film teljes egészében független lesz a franchise korábbi filmjeitől
Filmek

Az új Resident Evil-film teljes egészében független lesz a franchise korábbi filmjeitől

Ez egy teljesen független eredeti sztori lesz.

179
Resident Evil

Néhány kérdés közül megválaszolták éjjel, hogy milyen címen fog érkezni a reboot. A rendező elárulta, hogy a Resident Evil: Welcome to Raccoon City filmcímen fogják bemutatni ezt az új részt, ami a korábbi filmekkel ellentétben, hűen követi majd a játékok sztoriját és szereplőit. Ez azt jelenti, hogy olyan karaktereket látunk majd a filmben, mint Chris és Claire Redfield, Jill Valentine vagy éppen Leon S. Kennedy az első két videojátékból.

Az amerikai IGN kérdésére Johannes Roberts elmondta, hogy a reboot nem fog felhasználni semmit a korábbi hat filmből. Önálló filmként fog érkezni, ami teljes egészében az első két videojátékból merít majd.

Nyilvánvalóan van egy Resident Evil [filmes] franchise és ennek a filmnek semmi köze sincs ahhoz. Ez egy teljesen különálló eredettörténet lesz, ami a [videojáték-sorozat] és a horrorvilág gyökerein alapszik.

Johannes Roberts

Roberts hozzátette, hogy szerette az Anderson által megálmodott univerzumot, jó szórakozást nyújtott a rajongóknak. Bízik benne, hogy az új filmmel mindenki kibékül majd, illetve a mainstream rajongóknak is tetszeni fog, amiért olyan sokan szerették az első két videojátékot. Sőt, az új filmmel szeretné megvetni a Resident Evil-filmek egy új korszakát, a franchise építés a cél. Ugyanakkor leszögezte, hogy a reboottal nem Anderson filmjeinek a feldolgozása volt a cél, vagyis nem beszélhetünk remake-ről.

Nem egy remake-t csinálunk. Teljesen más [irányba] megyünk… Egy igazi öröm volt egy teljesen új franchise gyeplőszárát kézbe venni, és remélhetően tényleg önálló lesz.

A feldolgozás 1998-ban, Raccoon City egyik sorsdöntő estéjén játszódik majd, és a filmet filmszínházban fogják bemutatni. Már arra felkaptuk fejünket, hogy hűen követik az első két játék vonalát, de igaz ez a szereposztásokra is, hiszen sok ismert sztárral a fedélzetén vágnak bele a munkálatokba. Claire Redfield szerepében Kaya Scodelario, aki Az útvesztőből és A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszújából lehet ismerős, Jill Valentine szerepében Hannah John-Kamen (A Hangya és a Darázs); Chris Redfield, mint Robbie Amell (Upload); Albert Wesker, mint Tom Hopper (The Umbrella Academy); Avan Jogia (Zombieland: A második lövés) Leon S. Kennedy szerepében, valamint Neal McDonough (Yellowstone), aki William Birkin karaktert kelti életre.

Arról azonban továbbra sincs hír, hogy mikor szeretnék bemutatni a filmet. Korábbi hírek szerint akár 2021-ben is sor kerülhet erre, ám az elmúlt egy év eseményeit tekintve, inkább valószínű egy 2022-es premier.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események