Főoldal Filmek Leleplezték, hogy milyen címen érkezik az új Resident Evil-film
Filmek

Leleplezték, hogy milyen címen érkezik az új Resident Evil-film

Egy önálló filmbe adaptálják az első két játék sztoriját.

306
Resident Evil

Még ősszel jelentették be, hogy az első két videojáték alapján reboot készül a nagysikerű Resident Evil franchiseból. A Sony Pictures és Johannes Robert (47 méter mélyen) rendező a bejelentés után nem sokat tétlenkedett, rögvest belevetette magát a munkába. Még decemberben írtuk meg, hogy a forgatás olyan jól ment, hogy még Karácsony előtt sikerült filmre venni ezt az új részt.

Sok kérdést nem válaszoltak meg a filmről, köztük például, hogy milyen címen fog érkezni a reboot. Most azonban az SXSW online rendezvényen az amerikai IGN feltette a kérdést a rendezőnek, ahol a rendező elárulta, hogy a Resident Evil: Welcome to Raccoon City filmcímen érkezik majd ez az új feldolgozás, ami a korábbi filmekkel ellentétben hűen követi majd a játékok sztoriját és szereplőit. Ez azt jelenti, hogy olyan karaktereket látunk majd a filmben, mint Chris és Claire Redfield, Jill Valentine vagy éppen Leon S. Kennedy az első két videojátékból.

Ha esetleg nem lett volna tiszta, akkor az éjjel azt is megerősítették nekünk, hogy az új feldolgozás nem fog kapcsolódni a korábban Paul W.S. Anderson rendező és Mila Jovovich főszereplésével készült korábbi filmekhez. Nemcsak ez a reboot van készülőben, hanem a Netflix több saját sorozat készítésébe is belefogott, köztük élőszereplős és egy animációs sorozat is jön. Egyelőre nem világos, hogy az új film és a sorozat kapcsolódni fog-e egymáshoz.

A feldolgozás 1998-ban, Raccoon City egyik sorsdöntő estéjén játszódik majd, és a filmet filmszínházban fogják bemutatni. Már arra felkaptuk fejünket, hogy hűen követik az első két játék vonalát, de igaz ez a szereposztásokra is, hiszen sok ismert sztárral a fedélzetén vágnak bele a munkálatokba. Claire Redfield szerepében Kaya Scodelario, aki Az útvesztőből és A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszújából lehet ismerős, Jill Valentine szerepében Hannah John-Kamen (A Hangya és a Darázs); Chris Redfield, mint Robbie Amell (Upload); Albert Wesker, mint Tom Hopper (The Umbrella Academy); Avan Jogia (Zombieland: A második lövés) Leon S. Kennedy szerepében, valamint Neal McDonough (Yellowstone), aki William Birkin karaktert kelti életre.

A Sony nem volt hajlandó felfedni, hogy mikor tervezik bemutatni a filmet, de a tervek szerint valamikor 2021-ben szeretnék bemutatni. Bár a dolgok állása alapján már azon sem lepődnénk meg, ha csak 2022-ben látnánk.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események