Főoldal Filmek Donal Logue is csatlakozott a Resident Evil reboot stábjához, kezdődhet a forgatása
Filmek

Donal Logue is csatlakozott a Resident Evil reboot stábjához, kezdődhet a forgatása

A Gotham című sorozat sztárja, Donal Longue is szerepet kap a Resident Evil-filmben.

317
Resident Evil

Jó úton haladnak afelé, hogy a Resident Evil reboot mielőbb elkészüljön, ugyanis a legújabb hírek szerint minden megkapta a jelzést, kezdődhet a forgatás. Sőt, még Donal Logue is csatlakozott a szereplőgárdához, vezető szerepet játszik majd a történetben, s ezzel egy újabb klasszikus karaktert hoznak vissza a nagy múltú videojáték adaptációban, mégpedig Chief Irons szerepében lesz látható.

A jelek szerint a projekt előkészületeivel olyan jól haladnak, hogy valamikor 2021-ben el is tudják kezdeni a forgatást, pedig alig néhány hete jelentették be a filmet. Logue neve mellett több új név is csatlakozott a stábhoz, köztük Chad Rook (The Flash), valamint Lily Gao (A szolgálólány meséje), de az ő karaktereik nevét nem hozták nyilvánosságra. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Claire Redfield szerepében Kaya Scodelario, Chris Redfield szerepében Robbie Amell; Hannah John-Kamen, mint Jill Valentine, Tom Hopper, mint Albert Wesker, Leon S. Kennedy szerepében Avan Jogia és Neal McDonough, mint William Birkin lesz látható az új részben, ami a korábbi installációval ellentétben hűen a videojátékra alapoz majd.

Pontos részleteket nem osztottak meg a sztorival kapcsolatban, de az már biztos, hogy az 1998-ban megjelent első rész kerül feldolgozásra, szóval egy eredettörténetet kapunk. Arra az éjszakára fog fókuszálni a történet, amikor Raccoon Cityben kitör pánik, s elszabadul a T-vírus. A Milla Jovovich főszereplésével készült A Kaptár-szériával ellentétben most egy olyan területre tévedünk, ami feltérképezetlen maradt a filmvásznon. A 2002-ben elindított széria együttesen több mint 1,2 milliárd dollárt hozott a stúdiónak, és ezzel minden idők legsikeresebb videojáték adaptációjának mondhatja magát. Ami pedig a játékipart érinti, a franchise utolsó része 2017-ben jelent meg Resident Evil: The Final Chapter címen.

A filmet a 47 méter mélyen rendezője, Johannes Roberts készíti, a produkciót pedig a Constantine Film pénzeli, arról azonban még nem esett szó, hogy kivel fogják bemutatni a filmet. De egy ilyen impozáns szereplőgárdával és ambícióval teli stábbal nem lesz nehéz eladni a film terjesztési jogát, legyen szó akár moziról vagy streamingről. Mi sem bizonyítja jobban, hogy maradt még a franchiseban, hogy a reboot mellett a Netflix egy élőszereplős tévésorozatot is bejelentett Resident Evil: Infinite Darkness címen. Egyelőre nem tiszta, hogy a film és a sorozat kapcsolódik-e majd egymáshoz, vagy külön utakat járnak be.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események