Kaya Scodelario

Az első két Resident Evil videojáték alapján készül az új feldolgozás, benne Kaya Scodelario és Robbie Amell is szerepet kapott

Impozáns szereplőgárdával dolgozzák fel.

Paul W.S. Anderson hatrészes Resident Evil filmsorozata után a Sony Pictures most arra készül, hogy újraindítja a szériát a filmvásznon. Bár kétségtelen, hogy az utóbbi részek nem hozták lázba a videojátékok szerelmeseit és hátat fordított sok rajongó is, de egy ilyen impozáns szereplőgárdával és tervvel kétségtelen még minket is lázba hoztak.

Az elmúlt néhány évben a Resident Evil ismét a játékeladások élére ugrott, köszönhetően a remastered kiadásoknak, azaz a régi, klasszikus játékok felújításának. A sikernek hála a Netflix is lecsapott egy lehetőségre, ők egy élőszereplős szérián dolgoznak a streamingszolgáltatóra, miközben a Sony Pictures berendelte a franchise feldolgozását a filmvászon is. Anderson rendező és Milla Jovovich főszereplősével készült filmeket leginkább azért támadták, mert elrugaszkodtak az eredeti sztoritól, ám ez most megváltozik. A stúdió egy olyan filmen dolgozik most, ami hűen követi a Capcom kiadó klasszikus túlélő horror-sorozatát a filmvásznon.

A feldolgozás 1998-ban, Raccoon City egyik sorsdöntő estéjén játszódik majd, és a filmet filmszínházban fogják bemutatni. Már arra felkaptuk fejünket, hogy hűen követik az első két játék vonalát, de igaz ez a szereposztásokra is, hiszen sok ismert sztárral a fedélzetén vágnak bele a munkálatokba. Claire Redfield szerepében Kaya Scodelario, aki Az útvesztőből és A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszújából lehet ismerős, Jill Valentine szerepében Hannah John-Kamen (A Hangya és a Darázs); Chris Redfield, mint Robbie Amell (Upload); Albert Wesker , mint Tom Hopper (The Umbrella Academy); Avan Jogia (Zombieland: A második lövés) Leon S. Kennedy szerepében, valamint Neal McDonough (Yellowstone), aki William Birkin karaktert kelti életre.

A 47 méter mélyen forgatókönyvén is dolgozó Johannes Roberts író így fogalmazott a filmmel kapcsolatban:

Ezzel a filmmel nagyon szerettem volna visszatérni az eredeti első két játékhoz, és újrateremteni azt a rémisztő zsigeri élményt, amit akkor tapasztaltam, amikor először játszottam velük, miközben egy emberi történetet mesél egy kis haldokló amerikai városról, amit a mai közönség mind szimpatikus, mind pedig fontosnak érez.Johannes Roberts

Robert Kulzer, a franchise producere azzal egészítette még ki a forgatókönyvíró szavát, hogy ezúttal tényleg azt kapják a rajongók, amit az eredeti játékban is.

Tucatnyi játék, hat élőszereplős film és több száz oldalnyi fan fiction után úgy éreztük, hogy kénytelenek vagyunk visszatérni az 1998-as évhez, felfedezni Spenser Kastély falaiban és Raccoon Cityben elrejtett titkokat.Robert Kulzer

A Sony nem volt hajlandó felfedni, hogy mikor tervezik bemutatni a filmet, de elnézve a jelenlegi állapotot a naptárban, erről kár is beszélni, mert hétről-hétre változnak a bemutatók időpontjai. Illetve azt sem sikerült kideríteni, hogy a feldolgozás milyen kapcsolatban áll a Netflix gyártású sorozattal.

Total
4
Shares
Previous Article

Méretes frissítést és vadiúj játékmódot kap a Ghost of Tsushima

Next Article
The Witcher

Ciri is új, egy sokkal vadabb külsőt kap a Vaják második évadában

Related Posts