Főoldal Sorozatok Az első részt adaptálja a The Last of Us, ám bizonyos epizódok nagyban eltérnek majd
Sorozatok

Az első részt adaptálja a The Last of Us, ám bizonyos epizódok nagyban eltérnek majd

Miközben sok témában a játékot dolgozzák fel, azért akadnak majd új elemek is.

501
The Last of Us

Míg bizonyos részek hűen követik majd a videojáték alapanyagot, addig a The Last of Us című sorozat más részei eltérnek majd attól a történettől, amit megismertünk az első részben. Az HBO csapata több adaptáción is dolgozik, köztük új Trónok harca spin-off sorozatokon, ahogy azokról néhány napja már beszámoltunk, de kétségtelen, hogy az egyik legjobban várt alkotás a The Last of Us.

A jövőben több PlayStation címet is fel fognak dolgozni a képernyőn hol a kis-, hol pedig a nagyképernyőn a mozikban. Az Uncharted és a The Last of Us csak a kezdet. Neil Druckmann ügyvezető producer az éjjel arról beszélt, hogy a sorozatnál igyekeztek hűek maradni az alaphoz, de egyes részeknél kénytelenek voltak elkanyarodni a megismert eseményektől. A sorozatról mindössze annyit tudunk eddig, hogy Ellie és Joel történetét meséli majd el.

Az SXSW 2021-es online eseményén az amerikai IGN munkatársa arról kérdezte a Naughty Dog stúdió elnökét, hogy az HBO-sorozata mennyire ragaszkodik majd a már megismert történethez.

Hosszasan beszélgettünk [hogy a sorozat első évada az első játékot mutatja majd be]. Ami pedig a felszínes dolgokat illeti, hogy egy karakternek ugyanazt a skót kockás, vagy ugyanazt a piros inget kellene viselnie? Ezek vagy megjelennek, vagy nem a sorozatban, mert ez kevésbé volt fontos számunkra, mint az, hogy szert tegyünk az alapokra, hogy kik ezek a karakterek és utazásuk alapját megértsük.

Neil Druckmann

Túl sok mindent nem sikerült kihúzni a producerből, hogy összességében a sorozat miben lesz más a játékhoz képest, de azt azért elárulta, hogy bizonyos dialógusok ismerősek lesznek a játékosoknak, hiszen azokat egytől-egyig átemelték a videojátékból. De az epizódok nagy részén mégis meglepődnek majd a rajongók.

Néha a dolgok meglepően közel maradnak az alaphoz. Szórakoztató látni a dialógusaim a játékból az HBO forgatókönyvében. És néha a sokkal jobb hatás érdekében a dolgok eltérnek majd, mert egy másik médiummal akad dolgunk.

A készítő olyan példákat hozott fel, minthogy a játék akcióközpontú volt, tele volt olyan mechanikákkal, amiket meg kellett tanítani a játékosoknak, ám ezek többsége bénán mutatna a sorozatban. Így kevesebb erőszakot kapunk majd az adaptációban, szóval a szolgáltató inkább arra ösztönözte a készítőket, hogy az erőszakos részeknél úgy próbálják elkészíteni a szériát, hogy helyettük inkább a karakterek drámájára fókuszáljanak. Végül pedig leszögezte, hogy Druckmann kedvenc részei eddig éppen azok, amelyek eltérnek az alaptól. Már alig várjuk, hogy lássuk, mit sikerül kihozni ebből a nagyszerű alapanyagból.

The Last of Us egy poszt-apokaliptikus világban játszódó videojáték. Két karakter kapcsolatára építették fel a teljes sztorit, a csempész Joel és a tizennégy éves Ellie barátságára. Ellie-ről később kiderült, hogy ő lehet a kulcs, hogy megfékezzék a halálos világjárványt, merthogy Ellie immúnis volt a fertőzésre. Joel-t felbérelték, hogy kicsempéssze Ellie-t a karantén zónából, miközben Joel rádöbbent, hogy a tinédzser lányhoz legalább annyira ragaszkodik, mint Ellie hozzá, így a túlélés reményében nekivágtak átszelni az Egyesült Államok vad és halálos államait. Az HBO adaptációja az első játék eseményeit fogja feldolgozni, a második rész eseményeit levegőben hagyják, ami jó alapja lehet majd a folytatásnak. A készítők ígérik, hogy hűek maradnak a történethez, illetve Ellie egyik legfontosabb tulajdonsága is szerepet kap majd a képernyőn. Még tavaly kiderült, hogy Ellie szerepét Az Úr sötét anyagai és a Trónok harca című sorozatokból ismerős Bella Ramsey kapta, miközben Joel szerepét Pedro Pascalra bízzák.

The Last of Us
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Last of Us
Sorozatok

Jeffrey Wright egykori karakterét alakítja az HBO The Last of Us 2. évadában

Újabb világsztárral bővült a The Last of Us szereplőgárdája.

The Last of Us Part II Remastered
Sorozatok

The Last of Us 2. évad forgatásán feltűnt Ellie barátnője, Dina

A The Last of Us 2. évadának új főszereplője, Isabela Merced által...

Havas Jon
Sorozatok

Kit Harington megerősítette, hogy polcra került Havas Jon saját sorozata

Egyhamar nem lesz semmi a spinoff-sorozatból Hava Jonnal a főszerepben.