x
Close


Közelgő események

Sorozatok

További három Trónok harca spin-off sorozaton dolgozik az HBO

A csatorna képtelen elszakadni a szériától.

További három Trónok harca spin-off sorozaton dolgozik az HBO
  • PublishedMarch 19, 2021

Senkit nem érhet újként, hogy a nagysikerű Trónok harca című sorozat visszatér a képernyőre, igaz nem a fősodor formájában, hanem előzmények, úgynevezett spin-off sorozatok formájában mesélik tovább a történetet. Még tavaly decemberben megtudtuk, hogy a Tales of Dunk and Egg és House of the Dragon címen készülnek ezek a sorozatok. Sőt, Karácsonykor még koncepciós képet is megosztottak az új sárkányról.

A Deadline értesülései szerint a szolgáltató további három projekten dolgozik George R.R. Martin fantasy regénysorozatához. Ezek jelenleg a 10,000 Ships, a 9 Voyages címen futnak, valamint van egy cím nélküli harmadik sorozat is. A hírt később a The Hollywood Reporter is megerősítette, hogy valóban több előzménysorozat is készülőben van.

A 10,000 Ships címen futó projektben Nymeria hercegnőt, a Martell-ház ősét és dorne-i királyság alapítóját mutatják be. A sorozat évezredekkel a Trónok harca eseményei előtt játszódik majd, így Westeros történeténél sokkal régebbi mítoszokat dolgoznak majd fel ebben a szériában.

A második projekt Királyvárnak árnyékos és labirintusos nyomornegyedében játszódik majd, ahol többek között Ser Tengerjáró Davos és Gendry Baratheon világra jött. Bolhavég szűk utcáit a Trónok harca első négy évadában már láttuk a képernyőn.

Az utolsó projekten a Rome készítője, Bruno Heller dolgozik 9 Voyages munkacímen. A sorozat Corlys Velaryon ház urát, más néven a Tengeri Királyt mutatja majd be, Dagály Ura és a Velaryon-ház vezetőjét. Steve Toussaint fogja majd ezt a bizonyos karaktert játszani, aki szintén megjelenik majd a House of the Dragon című másik sorozatban, ami már engedélyt kapott a forgatásra. A tervek szerint jövő hónapban kezdik a forgatást Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Paddy Considine és Matt Smith főszereplésével. Ezt a sorozatot valamikor 2022-ben fogják bemutatni.

Ezen kívül pedig ahogy már említettük a bevezetőben is, számos más sorozat van fejlesztés alatt. Az egyik ilyen George R.R. Martin írótól a Tales of Dunk and Egg című regény, ami szintén a legendás Trónok harca című sorozat eseményei előtt játszódik majd. A Tales of Dunk and Egg egy három kötetből álló regénysorozat, ami 90 évvel játszódik a fősodor előtt, Ser Duncat the Tall (Martin egyik kedvenc karaktere) és az ő segédje, Aegon V Targaryen, a Hét Királyság leendő ura. Az élőszereplős sorozatok mellett pedig korai tervezési fázisban van egy HBO Max animációs sorozat is. Eközben pedig George R.R. Martin reméli, hogy még év vége előtt sikerül befejeznie a The Winds of Winter kötetet is.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.