Főoldal Sorozatok Matt Smith megosztotta az első képet a House of the Dragon spin-off sorozat sárkányáról
Sorozatok

Matt Smith megosztotta az első képet a House of the Dragon spin-off sorozat sárkányáról

Így fog kinézni Caraxes, Daemon Targaryen sárkánya.

764
Trónok harca

Nemrég kiderült, hogy Matt Smith alakítja majd Daemon Targaryen karaktert a nagysikerű Trónok harca-sorozat előzményében. A spin-off sorozat a House of the Dragon címre hallgat, és ahogy a cím is mutatja, a sorozat központi szereplői a sárkányok és a Targaryen ház lesz majd.

Azt követően, hogy a Ki vagy, doki? és a Terminátor: Genisys sztárja, Matt Smith aláírt Daemon Targaryen herceg szerepére, közösségi oldalán megosztott egy képet az HBO új alkotásából. Az Instagramra feltöltött képen először csodálhatjuk meg az egyik új sárkányt. A félelmetes fenevad a Caraxes nevet kapta. Bár a kép alapján úgy tűnhet, hogy csak egy koncepcióról van szó, de még azt sem zárhatjuk ki teljesen, hogy már a kész tervbe kaptunk bepillantást. Az viszont már most szembetűnő, hogy Caraxes merőben más lesz, mint Drogon, Viserion és Rhaegal volt a fősodorban.

Smith Viserys király fiatal öccsét alakítja, aki egy páratlan harcos és sárkánylovas hírében áll, továbbá Daemon lesz a sárkányvér tiszta örököse. A karakterleírásban még arról is olvashatunk, hogy amikor egy Targaryen megszületik, az istenek feldobnak egy érmét a levegőbe… Az utolsó gondolat természetesen arra utal, hogy a Targaryen Ház tagjai képesek megőrülni, ahogy láttunk arra példát a franchise korábbi részeiben.

A House of the Dragon 300 évvel játszódik majd a Trónok harca-sorozat eseményei előtt, és a legendás Targaryen Ház monumentális felemelkedésének és tragikus bukásának epikus történetét meséli majd el a rajongóknak. Paddy Considine (Dead Man’s Shoes, Világvége) alakítja majd Viserys Targaryen királyt, Olivia Cooke (Ready Player One) kapta Alicent Hightower szerepét, míg Emma D’Arcy (Truth Seekers) lesz Rhaenyra Targaryen hercegnő.

Tíz rész készül az első évadból. George R.R. Martin és Ryan Condal társkészítői szerepkörben térnek vissza, Condal pedig közösen dolgozik Sara Lee Hess íróval a forgatókönyvön. A showrunneri posztra Miguel Sapochnik-et szemelték ki, utóbbi pedig még a pilot rész forgatásáért is felelős lesz. A tervek szerint jövő év elején kezdik a forgatást.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Harry Potter
Sorozatok

Rendezőt és showrunnert kapott az HBO Harry Potter sorozata

A Harry Potter-könyveket ezúttal sorozat formájában dolgozzák fel.

Sárkányok háza S2
Sorozatkritikák

Sárkányok háza 2. évad 1-4. rész kritika

Folytatódik a fekete és zöld házak konfliktusa.