Főoldal Filmek A Warner Bros. eltolta a Mátrix 4., a Godzilla vs. Kong és a Tom és Jerry bemutatóját is
Filmek

A Warner Bros. eltolta a Mátrix 4., a Godzilla vs. Kong és a Tom és Jerry bemutatóját is

Újabb blockbuster filmek bemutatóit módosították.

471
matrix-godzilla-tom

Tegnap éjjel a Warner Bros. úgy döntött, hogy elhalasztják a Tenet bemutatóját, amit eredetileg július 16-án tartottak volna Magyarországon. A döntés hátterében a biztonság játszott fontos szerepet, hiszen még mindig nagyban megkérdőjelezhető, hogy a tervezett időpontra ki tudnak-e nyitni a mozik. Végül a stúdió amellett döntött, hogy július 31-én tartsák meg világszerte a premiert. Így viszont a Wonder Woman 1984 is tolódott, Diana hercegnőre csak október 2-án válthatunk jegyet, itt azonban a stúdió nyitva hagyott egy másik kaput is, ha ez sem jönne össze, akkor csak november 25-én, Hálaadás hétvégéjén kerül a mozikba.

Más filmek rajongói nem voltak ilyen szerencsések, ugyanis hónapokkal elhalasztották a bemutatókat, és egyes filmeket 2021-re és 2022-re tolt. A Mátrix 4. már biztos, hogy nem kerül jövőre a mozikba, hiszen a filmet csaknem egy évvel, 2022. április 1-jére tette át a stúdió. Lana Wachowski rendező irányítása alatt forgatott film munkálataival hosszú hónapokra le kellett állni a koronavírus-járvány miatt, s még mindig nem tudták folytatni a munkát. Jelenállás szerint a forgatást július 6-án folytatják Németországban.

Adam Wingard filmrendezőtől a Godzilla vs. Kong szintén csúszott. A filmet már így is egy későbbi időpontban tervezték bemutatni, de most újabb fél évet toltak rajta. A november 20-ára jegyzett premiert csak 2021. május 21-én tartják meg, amelyet eredetileg a Mátrix 4.-nek tartottak fenn. Tudomásunk szerint a forgatással teljesen elkészültek, az utómunkával is jól állnak, és a film már a besoroláson is átesett.

Robert Zemeckis fantasy-vígjátéka a The Witches eredetileg október 9-én nyitott volna a mozik kasszái előtt, azonban ezt a filmet teljesen levették a programfüzetről. Még túl korai lenne kijelenteni, hogy a film elkerüli a mozikat, de valószínűleg csak az HBO Max streamingszolgáltatón lesz majd elérhető Roald Dahl klasszikus regényének változata.

Az élőszereplős Tom és Jerry animációs rajzfilm feldolgozását is elhalasztották. Chloë Grace Moretz és Michael Peña főszereplésével érkező alkotás december 23-áról 2021. március 5-ére került át. És végezetül a New Line Cinema jelentett be változásokat. Egy cím nélküli horrorfilmet terveztek 2021. június 4-én kiadni, ám a Warner Bros. ezt is eltolta, így csak október 16-án láthatjuk ezt a titokzatos projektet. Jó hír azonban, hogy Denis Villeneuvetől a Dűne még mindig a karácsonyi időszakra van időzítve, itt nem történt változás, de ha újabb csúszok lesznek, ez lehet az egyik áldozat.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A Top Gun: Maverick miatt kellett anno újraforgatni a Godzilla Kong ellen jeleneteit

A rendező beszélt még többek között arról is, hogy ki ihlette a...

A holnap határa
Filmek

Tom Cruise és Warner Bros. új megállapodása után tényleg elkészülhet A holnap határa 2.

A Warner Bros. vezetői is nagyon akarják A holnap határa folytatását.