x
Sorozatok

A WandaVision elárulta, mikor és ki alapította a S.W.O.R.D.-ot

Ha nem Nick Fury, akkor ki alapította a S.W.O.R.D.-ot?

A WandaVision elárulta, mikor és ki alapította a S.W.O.R.D.-ot
  • Publishedjanuár 31, 2021

Bár a Pókember: Idegenben stáblista utáni jelenetéből úgy tűnt, hogy Nick Fury a S.W.O.R.D. egyik hajóján pihente ki a Bosszúállók: Végjáték megpróbáltatásait, amiből sokan arra a következtetésre jutottak, hogy a S.H.I.E.L.D. egykori igazgatója alapíthatta ezt az új titkos ügynökséget. De többé már nem igaz ez az elmélet, ugyanis a WandaVision 4. epizódjából kiderült, mikor és ki hozta létre a S.W.O.R.D.-ot.

A WandaVision forgatási fotói után biztossá vált, hogy a S.W.O.R.D. szerepet kap a folytatásban. Sokan úgy gondolták, hogy a szervezetet válaszul azért alapították, mert Wanda és az ő sitcom-világában játszódó események veszélyt jelentenek a jövőre nézve. De a sorozat legújabb része minden teóriát eloszlatott ezzel kapcsolatban. Ha még visszaemlékszünk az Amerika kapitány: A tél katonája című filmre, megtudtuk, hogy a H.Y.D.R.A. beszivárgott az ellene felállított S.H.I.E.L.D.-be, ami a szervezet végét is jelentette. Nyilvánvaló volt, hogy Fury nem törődik bele a helyzetbe, ezért sokan arra gondoltak, hogy titokban felállította a S.W.O.R.D.-ot, ami gyakorlatilag a S.H.I.E.L.D. utódját jelenti. Ennek még nagyobb hangot adott a Pókember: Idegenben stáblista utáni jelenete, amiben Fury a Skrullok hajóján pihent. A képregényekben a S.W.O.R.D. parancsnoki és irányítóközpontja az orbitális pályán keringő Peak nevű űrállomáson kapott helyet, ahol sokak szerint Fury is pihent.

WandaVision

A WandaVision 4. epizód azzal kezdődött, amikor Hulk visszahozott mindenkit a Végjátékban. Visszatér Monica Rambeua, aki öt évvel korábban elporladt Thanos csettintésénél, és fogalma sem volt arról, hogy mi történt. Monica nem érti, mi történt, hol van az édesanyja, mert úgy hiszi, hogy csak pár percre aludt el. Az eltelt időben azonban Maria Rambeau meghalt. Két évvel azután, hogy Monica elporladt, édesanyja meghalt rákban. A sorozat lerombol minden teóriát azzal kapcsolatban, hogy a S.W.O.R.D.-ot Wanda miatt hozták létre, aki hatalmas fenyegetést jelent a világra nézve. Kiderül, hogy Monica az amerikai hírszerzési ügynökségnél dolgozott, mielőtt Thanos kiirtotta volna az élőlények felét. A sorozatban kapitánynak nevezik, ami tovább erősíti azt a tényt, hogy évek óta a S.W.O.R.D. kötelékében dolgozik.

Sokan arra gondolhatnak, hogy az ügynökséget Nick Fury alapította, az igazság azonban az, hogy Maria Rambeau volt, aki megalapította a S.W.O.R.D.-ot. Nem derül ki, hogy pontosan mikor, de valószínűleg azután, hogy a Marvel Kapitány-filmben rádöbbent, hogy az univerzumban a Földön kívül is vannak értelmes élőlények és világok. A Kree fenyegetés miatt szövetségre léptek a Skrullokkal, és később megalapította a S.W.O.R.D.-ot, aminek célja a világűrből érkező fenyegetés feltérképezése volt. Más szóval Nick Fury keze nem volt benne az ügynökség felállításában, ám ez nem jelenti azt, hogy nem vett részt a működésében az elmúlt időben.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.