x
Close


Közelgő események

Filmek

A toxikus rajongók üzeneteire válaszolt James Gunn, akik a DC Univerzum sorsa miatt nyavalyognak

Felfoghatatlan, amit a DC-rajongói csinálnak, és úgy, hogy még semmit nem láttak.

A toxikus rajongók üzeneteire válaszolt James Gunn, akik a DC Univerzum sorsa miatt nyavalyognak
  • Publisheddecember 20, 2022

A DC Studios társfőnöke, James Gunn a Twitteren reagált a negatív visszhangra, amit azóta kapott, hogy néhány ellentmondásos döntést hozott a DC Univerzum jövőjével kapcsolatban – kezdve azzal, hogy múlt héten bejelentettek egy új Superman-filmet Henry Cavill nélkül. De azt is idesorolhatnánk, hogy teljesen megölték a Snyderverse-t.

Mióta James Gunn és Peter Safran átvették a DC Studios társ-vezetői posztját, nehéz döntéseket kellett meghozniuk a DC Univerzum jövőjével kapcsolatban, és ezek közül néhány (legtöbb?) nem nyerte el a rajongók tetszését (finoman szólva sem). Bár sokan megértik, hogy ezekre miért volt szükség, szükség van a változásra, mert egy nem működő univerzumról beszélünk, ami gyakorlatilag csak a hardcore rajongóknak tetszett, de ezzel a Warner Bros. nem tud mit kezdeni, ezzel nem az elenyésző rajongói táborral nem robbantanak kasszát. Tökéletes példa erre a Black Adam, ami messze alulteljesített a mozikasszáknál.

Egyetlen megoldás van, hogy új irányba kell terelni a DCU-t, de egy teljes rebootra senki sem számított, és különösen Henry Cavill távozására nem voltak felkészülni a rajongók, miután a színész a Black Adam stáblista alatti jelenete után közösségi oldalán megerősítette, hogy visszatér az Acélemberként.

Gunn most a Twitteren reagált a negatív kommentekre (és egyenesen gyalázkodásra), amiket az elmúlt egy hétben kapott.

Egy nemrég felröppent pletykát is megcáfolt rendező, miszerint ő és Safran azt tervezik, hogy Az Öngyilkos osztagban bemutatott X különítmény tagjain kívül minden DC-karaktert újracastingolnak.

Erre a felvetésre Gunn fekete humorral csak úgy reagált, hogy a The Suicide Squad szereplőinek kivételével nem fogják a teljes DC Univerzum szerepeit újraosztani. Az egész lavinát az váltotta ki, hogy állítólag Jason Momoa elköszön Aquaman szerepétől jövőre, s egy másik szerepben térhet vissza, de Henry Cavill sem lesz többé Superman, bár ő is visszatérhet egy másik szerepben.

James Gunn
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.