x
Close


Közelgő események

Filmek

A DC Studios tisztogatásba kezdett, hamarosan búcsút inthetünk a Snyderverse karaktereinek

Nem vicceltek, amikor arról beszéltek, a nulláról építik fel a DC Univerzumot.

A DC Studios tisztogatásba kezdett, hamarosan búcsút inthetünk a Snyderverse karaktereinek
  • Publisheddecember 8, 2022

A DC Studios már hónapok óta hatalmas átalakítások közepette van, miután a Warner Bros. Discovery új vezetése mészárlásba fogott, több projektet is töröltek, és David Zaslav kijelentette, hogy tiszta lappal szeretnék újjákezdeni. A DC Studios egy hónapja új vezetőket is kapott James Gunn és Peter Safran személyében, akik elkezdték kidolgozni a következő 10 évet.

A The Hollywood Reporter szerint a stúdió egy újabb drasztikus lépésre szánta el magát: a Snyderverse teljes búcsújának. A jövő héten a stúdió új vezetői, James Gunn és Peter Safran ismertetik a Warner Bros Discovery vezetőjének, David Zaslavnak tervüket. A terv még mindig nem végleges, de ez lehet a DC új kiindulópontja, és feltehetően egy teljesen új elképzeléssel állnak elő a jövőre nézve. A részleteket nem ismerjük, nehéz megmondani, hogy milyen vízióval állnak elő, de úgy tűnik, hogy ebben nem szerepel például a Wonder Woman 3. Tegnap este robbant a hír, hogy Gunn és Safran nem tervez a harmadik résszel.

Ezzel a lépéssel gyakorlatileg teljesen búcsút inthetünk Zack Snyder által felépített univerzumnak. Ez azt jelenti, hogy Az Igazság Ligájában megismert hősök nélkül maradhat a DC Univerzum. Nemcsak Wonder Woman, hanem Aquaman és Superman sem része ennek a tervben. Mint tudjuk, Henry Cavill által játszott Superman és Jason Momoa mint Aquaman legközelebb a Flash című filmben kap vendégszerepet. Cavill állítólag már szeptemberben leforgatta jelenetét, de a The Hollywood Reporter állítása szerint a stúdión belül vita van arról, hogy megtartják-e a cameót. A vita tárgya az, hogy ne tegyenek ígéretet olyanra, amit nem fognak megvalósítani.

A döntés már csak azért is lehet olyan szomorú a rajongóknak, mivel Cavill nemrég a Black Adam stáblista alatti jelenetében visszatért Superman szerepében. Utólag kiderült, hogy a stúdió ellenezte a döntést, de Dwayne Johnson kitartott mellette, és végül meggyőzte a vezetőket, hogy Cavill visszatérjen. A film bemutatója után Cavill maga is megerősítette, hogy Superman előtt nagy jövő állhat. Az októberi premier után még biztosra vettük, hogy visszatér a folytatásban, most viszont minden képlékeny.

Bár a tervek még a levegőben lógnak, és a hírek szerint bármilyen forgatókönyv szóba jöhet, beleértve azt is, hogy Momoa esetleg egy teljesen más DC-karakterként tér vissza. Beszélnek arról, hogy Moma a folytatásban Aquaman helyett Lobo karaktert játszhatja. Sokszor felhozódott a Black Adam folytatása is, de a gyenge színházi bemutató után valószínűleg nem szavaznak meg egy második szólófilmet a The Rock karakterének.

Bármennyire is nehéz elfogadni a rajongóknak, a Snyderverse évek óta csak küszködött, ez volt a gyenge láncszem a gépezetben. Felfoghatatlan döntéseket hoztak, nem volt egy nagy átfogó terv, azt filmesítették meg, amit csak akartak, az eredményét pedig mindenki látta: kudarc.

Batman Superman ellen: Az igazság hajnala
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.