Palpatine Darth Bane

A Skywalker kora segít megérteni Darth Bane vendégszerepét a Star Wars: A klónok háborúja sorozatban

Palpatine uralkodó visszatérése lehet a kulcsa annak, hogy megértsük Darth Bane cameo szerepét A klónok háborúja 6. évadában.

Palpatine uralkodó visszatérése lehet a kulcsa annak, hogy megértsük Darth Bane cameo szerepét A klónok háborúja 6. évadában.

A Skywalker kora bemutatója után még mindig vannak kérdések, hogy Palpatine uralkodó hogyan maradhatott életben eddig, noha J.J. Abrams és Chris Terrio igyekszik minden kérdést megválaszolni. Még egy Képes útmutatót is kiadtak a filmhez, amiben minden olyan kérdést megválaszolnak, amire nem jutott idő a filmben. Néhány napja azonban megtudtuk, hogy eredetileg Palpatine háttértörténetéről is többet elárult volna a film, ám Maryann Brandon kivágta.

A Skywalker kora számos dolgot tisztázott, például rávilágított a Star Wars: A klónok háborúja 6. évad nagy kérdésére. A sorozat a 13. részében, az „Áldozat” alcímet kapott epizódjában Darth Bane legendás Sith nagyúr is cameo szerepet kapott.

Abban a részben Yoda mester az ősi Sith-ek otthonára, Moraband bolygóra utazik, hogy az Erő rejtelmeit mélyebben megismerje. Itt azonban egy egészen nagy kihívással szembesül. Az Erő Papnők csak úgy adják át a tudást, ha méltónak találják rá a jedimestert. Az utolsó próba során találkozik Darth Bane szellemével, az ősi Sith nagyúrral, aki megteremtette a Kettő szabályát. A megjelenést követő években a legnagyobb vitát az váltotta ki, hogy Darth Bane-nek, aki Sith, nem lenne szabad Erő-szellemként megjelenni. Lehetetlen, hogy egy Sith elsajátítson egy ilyen képességet.

Egészen a IX. részig kellett várnunk a magyarázatra. Bár a film nem árulja el, hogy Palpatine hogyan maradt életben, de sokkal világosabbá vált, hogy Darth Bane lelke hogyan kapcsolódik hozzá. A film utolsó harmadában Palpatine azt mondja Reynek, hogy ő minden Sith, akik előtte éltek most benne élnek, a Sith Kettő szabály értelmében. Amikor egy Sith tanítvány legyőzi mesterét, a mester szelleme tovább él a tanítványban – ezt a teóriát egy korábbi cikkben hosszasan tárgyaltuk már. Ez azt jelenti, hogy adott időben minden Sith nemzedék továbbél egy adott személyben (tanítványban), így a Sith nagyurak fokozatosan egyre nagyobb erőre tesznek szert.

Nos, az említett epizódban Palpatine és Dooku gróf az Erő együttes ismerete révén megpróbálják legyőzni Yoda mestert. Nyilvánvalóvá vált, hogy Darth Bane kapcsolatba lépett Yodával a Sithek otthonában, ezért feltételezhető, hogy Palpatine képes volt „feltámasztani” Banet valamilyen szellem formájában, ami segített volna Yoda legyőzésében is, mielőtt a jedimester tudomására jutott volna, hogy mit tervez. Ez nem sokban különbözik az Erő kivetülésétől, vagy az Erő-szellemtől, inkább a kettő hibridjeként kell elképzelnünk.

Total
25
Shares
Previous Article

Timothée Chalamet játszhatja Bob Dylant James Mangold közelgő filmjében

Next Article

Élőszereplős Senua’s Saga: Hellblade II trailer érkezett

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!