Főoldal Filmek A Skywalker kora regényváltozatából kiderült, Palpatine hogyan maradhatott életben a reaktorrobbanás után
Filmek

A Skywalker kora regényváltozatából kiderült, Palpatine hogyan maradhatott életben a reaktorrobbanás után

Az már kiderült néhány hete, hogy Palpatine egy klón volt, most pedig arra kaptunk választ, hogyan élhette túl a robbanást.

196
Darth Vader Palpatine

Az már kiderült néhány hete, hogy Palpatine egy klón volt, most pedig arra kaptunk választ, hogyan élhette túl a robbanást.

Nem kaptunk mindenre választ, hiszen még a Star Wars: Skywalker kora bemutatója után is maradtak megválaszolatlan kérdések, pedig ez lett volna az egyik fő feladat a trilógia befejező részében. A bemutató után kiderült, hogy a forgatás nem ment zökkenőmentesen, több dologban is nem értett egyet a Disney és J.J. Abrams rendező, és ordibálásig fajult a vita. Abrams érezte, hogy egy részben nem lesz képes lezárni a történetet, ezért két részben szerette volna bemutatni, ám a Disney keresztülhúzta számítását, végül pedig több dolgot is kivágott a filmből.

A legfontosabb dolgokra mégsem kaptunk választ, hogy mi motiválja a Ren lovagokat, Kylo Ren miért visel maszkot, és Palpatine hogyan maradhatott életben. Néhány napja megjelent regényből aztán kiderült, hogy az Uralkodó valójában egy klón volt, most pedig arra kaptunk választ, hogyan maradhatott életben, hiszen a Star Wars VI. rész – A Jedi visszatér végén a Halálcsillagot láttuk felrobbanni vele.

A Skywalker kora regényváltozatában erről így írnak:

Plagueis halála pillanatába nem cselekedett elég gyorsan. De Sidious, aki érezte a pislákoló fényt tanítványában, évekig erre készült. Szóval a zuhanás közben, a haldokló Uralkodó az Erő sötét oldal segítségét kérte, hogy tudatát egy messzi-messzi titkos helyre küldje. A teste meghalt, és egy üres porhüvelyé vált, mielőtt földet ért volna. Elméje pedig egy új testben ébredt.

Szóval Palpatine előre eltervezett mindent, tisztában volt Anakin Skywalker vívódásával, hogy a Kiválasztott elárulja majd, így zuhanás közben, még halála előtt az Erő segítségével az Exegolon lévő klóntestbe transzportálta elméjét. Minden úgy alakult, ahogy az Uralkodó eltervezte, a Birodalom bukása csak is látszat volt.

Star Wars: Skywalker kora
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...