Főoldal Filmek A Shang-Chi sikere után az Örökkévalók mozis exkluzív lesz, nem kap Premier Access megjelenést a Disney+-on
Filmek

A Shang-Chi sikere után az Örökkévalók mozis exkluzív lesz, nem kap Premier Access megjelenést a Disney+-on

A következő Marvel Studios alkotást is csak moziban láthatjuk.

579
Örökkévalók
Forrás: Marvel Studios

A Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája című filmhez hasonlóan az Örökkévalók sem kap megjelenést online, kizárólag a mozikban kerül bemutatásra. Sokáig nem volt egyértelmű a döntés, azután hogy a Disney előbb bejelentette, hogy a Free Guy és az Örökkévalók lekerül a Disney+ streamingszolgáltató Premier Access listájáról, majd egy későbbi interjúban már úgy fogalmaztak, hogy a Shang-Chi bemutatóján múlik az Örökkévalók sorsa.

A Fekete Özvegy című filmet pontosan ugyanazon a napon mutatták be a mozikban és a Disney+ platformon. Bár a döntés kifizetődő volt a Disney számára (legalábbis rövid távon igen), de nem számolt a következményekkel a mikiegeres cég. Egyfelől az erős kezdés után nagyon visszaesett a film bevétele a következő hetekben, majd jogi csatározás kerekedett ki Scarlett Johansson és a Disney között a Premier Access miatt. A stúdió tagadta, hogy a jogi per hatással lett volna a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája bemutatójára, ám a filmet kizárólag a mozikban mutatták be szeptember elején, s 45 napig máshol nem is játszhatják.

Korábban úgy fogalmaztak, hogy a Shang-Chi sikerén múlik az Örökkévalók sorsa, amire Simu Liu kifakadt, hogy nem kísérleti nyulak. A The Hollywood Reporter munkatársa, Matthew Belloni egy hírlevélre hivatkozva tudni véli, hogy a döntés már megszületett, hogy mi legyen a következő filmmel.

Miután a Disney elnök-vezérigazgatója, Bob Chapek gyakorlatilag megkockáztatta, hogy a Shang-Chit az amerikai Labor Day ünnepi hétvégén mutassák be, és ezzel 94 millió dolláros bevételre tett szert belföldön, de erre nem lenne képes az Örökkévalókkal, ha egyszerre mutatják be a Disney+-on. Úgy tudom, hogy Bob Chapek és a forgalmazásért felelős Kareem Daniels már döntöttek a novemberi film sorsáról, és valóban exkluzívan a mozikban kerül bemutatásra.

Örökkévalók

Megjósolni sem tudjuk, hogy az előttünk álló hetekben mennyit változik a helyzet a mozikban, mire az Örökkévalók kijön novemberben, de úgy tűnik, hogy a Shang-Chi sikere növelte a bizalmat a mozik mellett Hollywoodban. A Disney mellett a Sony Pictures is optimistán tekint előre, nemrég a Venom 2. – Vérontó bemutatóját október 15-éről október 1-jére módosította.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...