x
Close


Közelgő események

Filmek

Nem lesz Premier Access a Free Guy és az Örökkévalók esetében, kizárólag a mozikban mutatják be őket

A Fekete Özvegy kálváriája után a Disney változtatott a menetrenden.

Nem lesz Premier Access a Free Guy és az Örökkévalók esetében, kizárólag a mozikban mutatják be őket
  • PublishedAugust 4, 2021

A történtek után a Disney úgy döntött, hogy szakít a párhuzamos bemutatóval, vagyis azzal a modellel, ami lehetővé tette, hogy ugyanazon a napon egyszerre kerüljön bemutatásra a mozikban és a Disney+-on Premier Access formában a Free Guy és az Örökkévalók. Helyette kizárólag a mozikban lesz elérhető a két alkotás. Ebből arra lehet következtetni, hogy a Disney véget vetett a párhuzamos bemutatónak, visszatérnek a megszokott kerékvágásba.

Úgy tűnik, hogy a Fekete Özvegy párhuzamos premierje nem hozta meg a várt sikert, hiszen a pokoli erős kezdés után hatalmasat esett a bevétel a második hétre, amit a mozitulajdonosok egyértelműen a streamingnek tulajdonítottak. Ez arra késztette a Disney-t, hogy nagy változtatásokat eszközöljön, s kerüljék az online és a mozis bemutatót pontosan azon a napon. Az HBO Max stratégiája először jó üzletnek bizonyult, de mára egyértelművé vált, hogy ez messze nem olyan életképes, mint amikor a világjárvány előtt a mozikban nézhettük meg a legnagyobb alkotásokat.

Az Örökkévalók már bemutatott előzetesét újravágták, s hétfőn este a tokiói nyári olimpiai játékok alatt műsorra tették – új jeleneteket nem hozott, csak a már látott képsorokat mutatták meg újra -, de a videóban megerősítették, hogy a film csak a mozikban lesz elérhető november 5-én. A Nerdist utánajárt a dolgoknak, s sikerült azt is megerősíttetni, hogy a Free Guy is elvesztette az online premiert, azt is kizárólag a mozikban kell keresnünk jövő héttől.

Nyilvánvalóan a Disney is belátta, hogy nem működik a blockbusterek esetében a párhuzamos bemutató, ezért a jövőben a legnagyobb kasszasikereket kizárólag a mozikban fogják először bemutatni, majd csúsztatva, néhány hetes késéssel kerül csak fel a Disney+ streamingszolgáltató kínálatába.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.