Főoldal Filmek Nem lesz Premier Access a Free Guy és az Örökkévalók esetében, kizárólag a mozikban mutatják be őket
Filmek

Nem lesz Premier Access a Free Guy és az Örökkévalók esetében, kizárólag a mozikban mutatják be őket

A Fekete Özvegy kálváriája után a Disney változtatott a menetrenden.

181
Örökkévalók

A történtek után a Disney úgy döntött, hogy szakít a párhuzamos bemutatóval, vagyis azzal a modellel, ami lehetővé tette, hogy ugyanazon a napon egyszerre kerüljön bemutatásra a mozikban és a Disney+-on Premier Access formában a Free Guy és az Örökkévalók. Helyette kizárólag a mozikban lesz elérhető a két alkotás. Ebből arra lehet következtetni, hogy a Disney véget vetett a párhuzamos bemutatónak, visszatérnek a megszokott kerékvágásba.

Úgy tűnik, hogy a Fekete Özvegy párhuzamos premierje nem hozta meg a várt sikert, hiszen a pokoli erős kezdés után hatalmasat esett a bevétel a második hétre, amit a mozitulajdonosok egyértelműen a streamingnek tulajdonítottak. Ez arra késztette a Disney-t, hogy nagy változtatásokat eszközöljön, s kerüljék az online és a mozis bemutatót pontosan azon a napon. Az HBO Max stratégiája először jó üzletnek bizonyult, de mára egyértelművé vált, hogy ez messze nem olyan életképes, mint amikor a világjárvány előtt a mozikban nézhettük meg a legnagyobb alkotásokat.

Az Örökkévalók már bemutatott előzetesét újravágták, s hétfőn este a tokiói nyári olimpiai játékok alatt műsorra tették – új jeleneteket nem hozott, csak a már látott képsorokat mutatták meg újra -, de a videóban megerősítették, hogy a film csak a mozikban lesz elérhető november 5-én. A Nerdist utánajárt a dolgoknak, s sikerült azt is megerősíttetni, hogy a Free Guy is elvesztette az online premiert, azt is kizárólag a mozikban kell keresnünk jövő héttől.

Nyilvánvalóan a Disney is belátta, hogy nem működik a blockbusterek esetében a párhuzamos bemutató, ezért a jövőben a legnagyobb kasszasikereket kizárólag a mozikban fogják először bemutatni, majd csúsztatva, néhány hetes késéssel kerül csak fel a Disney+ streamingszolgáltató kínálatába.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Disney Plus
Filmek

A Disney+ decemberi megjelenései

Decemberben ezeket a filmeket és sorozatokat mutatja be a Disney+.

Deadpool 3.
Filmek

A Deadpool 3. forgatási fotóján lefejezték az egyik visszatérő X-Ment

Egy visszatérő X-Men látható a Deadpool 3. forgatási fotóján, akit szó szerint...

Vasember
Filmek

Kevin Feige végre reagált azokra a pletykákra, hogy Robert Downey Jr. visszatérhet Vasemberként

Megszólalt a témában a Marvel Studios vezetője is, hogy visszatérnek-e az eredeti...

Madame Web
Előzetesek

Megjelent a csajokkal teli Madame Web előzetese magyarul

Magyar szinkronnal is elérhető a Madame Web első nagy előzetese.