Főoldal Filmek A Russo fivérek szó szerint harcoltak, hogy Tom Holland elcsípje Pókember szerepét
Filmek

A Russo fivérek szó szerint harcoltak, hogy Tom Holland elcsípje Pókember szerepét

Joe és Anthony Russo meglátta Pókembert Tom Hollandben.

445
Pókember
Forrás: Marvel Studios

A Russo testvérek harcban álltak a Sonyval, hogy a szereplőválogatásról Tom Holland kerüljön ki győztesen, s ő legyen az első Pókember, aki beléphet a Marvel Moziverzumba. A 2016-os Amerika kapitány: Polgárháború című filmben debütált Pókember szerepében az angol színész, miután a Marvel Studios és Sony Pictures között megszületett a megállapodás, ami lehetővé tette, hogy Pókember hazatérjen.

Jelenleg a Sony Pictures birtokolja a karakter filmes jogait, így csak a Sony engedélyével készülhet Pókemberről film. A szereplőválogatásból a Sony is kivette részét, és több mint 1500 jelentkezőt hallgattak meg, mielőtt hat jelöltre szűkítették a listát. Asa Butterfield és Charlie Plummer között Holland is ott volt. A Russo testvérek elismerték, hogy Holland nem győzte meg a Sonyt, de ők meglátták benne a tökéletes jelöltet.

A GQ UK készített interjút a rendezőpárossal az új filmjük, a Cherry bemutatója alkalmából, aminek főszerepét éppen Holland játssza. Bár nagy volt a kezdeti lelkesedés a film iránt, ennek ellenére az első kritikákban nyomasztó dolgokról olvashattunk. Az interjú alatt sor került arra is, a Sony Pictures nem volt biztos benne, hogy Holland a legjobb választás a szerepre. A fivérek szerint a stúdió azért is idegenkedett annyira, mert kezdetben nem volt biztos benne, mennyire fog működni a kapcsolat a Marvel csapatával. Mint kiderült, a kezdeti bizonytalanságot a színész kora jelentette. A Sony szerint túl fiatal volt a szerepre.

A Marvelnél Hollandről beszélgettünk Feige-vel, és izgatott lett ettől, majd elmentünk a Sonyhoz… És úgy voltak vele, hogy „Hadd gondolkozzunk rajta egy percet”. Mondhatnánk, hogy ellenállásba ütköztünk a Sonynál. Szóval visszahoztuk [Hollandet], újra és újra, és arra törekedtünk, hogy akaratunkat lenyomjuk a karakter jogait birtokló stúdió torkán. Egy harc alakult ki, és a Sony csak húzta az időt.

Joe Russo

Mikor 2015 júniusában hivatalossá vált, hogy Holland lesz a következő felmászó, a színész még csak 19. életévét töltötte. Elődei, Tobey Maguire és Andrew Garfield 20-as éveiben jártak, mikor beválogatták őket. Ennek ellenére Russoék kitartottak amellett, hogy Holland elcsípje ezt a szerepet, s ilyen fiatal legyen az új Pókember. Ez azért is volt olyan fontos, hogy egy tinédzser legyen az új barátságos és közkedvelt Pókember, mert így létrejöhetett az apa-fia kapcsolat Tony Stark és Peter Parker között. Stark mentort játszott a zöldfülű életében, és ez a kapcsolat kifizetődő volt.

De anyagi szempontból is jó befektetésnek bizonyult. A franchise legsikeresebb alkotása lett a Pókember: Idegenben, majd beütött a baj. A két stúdió felbontotta a szerződést, miután összerúgták a port az anyagiakon. Egy rövid időre elváltak közös útjaik, de végül kibékültek és bejelentették a harmadik részt. Ebben Holland is fontos szerepet játszott 2019 nyarán. Múlt héten kiderült, hogy milyen címen fogják bemutatni a trilógia utolsó részét, de a karakter jövője még kérdéses a Marvelnél. Holland szerint butaság lenne, ha a két stúdió véget vetne egy ilyen gyümölcsöző kapcsolatnak.

Pókember 3. részt december 17-én fogják bemutatni az amerikai mozikban.

Pókember Russo
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események