Főoldal Filmek A na’vik még furcsább, ijesztőbb külsőt kaptak az Avatar korai koncepciórajzán
Filmek

A na’vik még furcsább, ijesztőbb külsőt kaptak az Avatar korai koncepciórajzán

Az eredeti koncepció alapján még ijesztőbbek voltak a na'vik.

484
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

Az Avatar egy korai koncepciórajzát mutatták be, melyen látható, hogy először milyennek képzelték el James Cameron filmjében a na’vikat. A 2009-ben bemutatott Avatar Jake Sully (Sam Worthington) paralimpiai tengerészgyalogos történetét meséli el, akinek az a feladata, hogy egy avatár testben beépüljön az őslakos na’vik törzsébe. Jake nem számolt azzal, hogy beleszeret Neytiribe (Zoe Saldaña), egy na’vi törzsfőnök lányába.

A film hatalmas anyagi sikert aratott, és sokan dicsérték a példa nélküli vizuális effektjeiért. 13 évvel később az Avatar: A víz útja bemutatójával a közönség visszatért Pandorára. Joseph C. Pepe művész megosztott néhány tervet arról, hogy milyen nehéz feladatnak bizonyult megrajzolni a na’vikat, valamint a film teljes növény- és állatvilágát. Erről részletesen a megjelent The Art of Avatar: James Cameron’s Epic Adventure című könyvben olvashatunk. A közzétett kép a fejlesztési fázis korai időszakában született, 2004-ből, jóval azelőtt, hogy a na’vik külseje végleges formát öltött volna. Több ponton is átdolgozták a lényeket, finomítottak a megjelenésükön, de megfigyelhető, hogy a lények biolumineszcenciája már a korai terveken is kulcsfontosságú szerepet játszott.

Még maguk a készítők sem voltak biztosak benne, hogy ennyi idő elteltével az érdeklődés továbbra is megvan a franchise iránt, de a várva várt folytatás vitathatatlanul hatalmas sikert aratott. A film globálisan már átlépte a kétmilliárd dollárt a mozikasszáknál, miközben Magyarországon a valaha volt legjövedelmezőbb film címét is elnyerte. A film jelenleg minden idők 6. legtöbb bevételt hozó filmje, és a következő hetekben valószínűleg még feljebb fog kerülni ezen a listán. Cameron korábban már megerősítette, hogy elkészítik a folytatásokat, elsőnek 2024-ben az Avatar 3.-at, amit párhuzamosan vettek filmre a második résszel. A folytatásban új helyszíneket fedezhetünk fel, illetve egy új, hamu népének nevezett na’vi-törzset.

Már az Avatar 4. első jeleneteit is leforgatták, ami Cameron szavai alapján a franchise egy fontos fordulópontját tartalmazza, majd a cselekmény folytatódik az ötödik, egyben az utolsó filmben, ami részben a Földön játszódik majd. A rendező azt is tisztázta, hogy a folytatásokban Jake és Neytiri marad a történet középpontjában, amivel eloszlatott minden olyan pletykát, miszerint A víz útja után a gyerekek kapnak főszerepet, bár a narrátor szerepe filmről filmre változni fog.

A cím nélküli Avatar 3. részét 2024 decemberében fogják bemutatni, majd két éves váltásban jönnek a további filmek.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar 6. és az Avatar 7. ötletei már ott motoszkálnak James Cameron fejében

Az Avatar 5. nem zárja le James Cameron univerzumát, további tervek vannak.

Avatar: Frontiers of Pandora
Játékok

Két sztori DLC-t is kap az Avatar: Frontiers of Pandora

A Ubisoft leleplezte a játék megjelenése után érkező tartalmakat.