x
Close


Közelgő események

Filmek

Az Avatar: A víz útja átlépte a kétmilliárd forintos bevételt Magyarországon

Az Avatar: A víz útja rekordot állított fel a hazai jegypénztáraknál is.

Az Avatar: A víz útja átlépte a kétmilliárd forintos bevételt Magyarországon
  • PublishedJanuary 26, 2023

Miután múlt héten beszámoltunk arról, hogy James Cameron blockbusterének folytatása, az Avatar: A víz útja zsinórban a hatodik héten uralja a jegyeladásokat világszerte a mozipénztáraknál, és ennek alkalmából a film átlépte a bűvös kétmilliárd dolláros álomhatárt globálisan, a második rész a hazai mozikban is fontos rekordot állított fel.

Nem sokkal korábban a film hazai filmforgalmazója, a Fórum Hungary osztotta meg a nagy hírt, hogy az eredeti Avatar második része lett a valaha volt legjövedelmezőbb mozifilm a magyar mozikban. Nem sokkal azután, hogy a magyarországi filmforgalmazás legnagyobb bevételt elérő filmje lett, a frissen 4 Oscar-díjra jelölt Avatar: A víz útja egy újabb, eddig nem tapasztalt mérföldkövet tudott le: jegybevétele szerdán átlépte a kétmilliárd forintot. Ehhez a példátlan tetthez 895 ezer nézőre volt szüksége James Cameron filmjének. Érdekesség, hogy első ízben az egymilliárd forintos határt éppen az Avatar lépte át 2010-ben.

A víz útja hivatalosan a hatodik olyan film, aminek sikerült átlépnie a 2 milliárd dollárt globálisan. Az Avatar második része eddig 2,02 milliárd dollárt zsebelt be globálisan a jegypénztáraknál, nemrég lekörözte a Pókember: Nincs hazaút (1,91 milliárd dollár) című filmet, és valószínűleg hamarosan letaszítja a trónról a Bosszúállók: Végtelen háború című filmet is, mint az ötödik legnagyobb bevételt hozó filmet (2,04 milliárd dollár).

Az Avatar: A víz útja több mint egy évtizeddel az első rész eseményeit követően meséli el a Sully család (Jake, Neytiri és gyermekeik) történetét; a rájuk leselkedő veszélyeket, az életben maradásért vívott harcukat, az őket sújtó tragédiákat és azt, meddig képesek elmenni, hogy biztonságban tudhassák egymást.

Az Avatar: A víz útja változatlanul látható a mozikban, IMAX 3D-ben is.

Avatar: A víz útja
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.