Főoldal Filmek James Cameron elszólta magát, hogy az Avatar 3. narrátora már nem Jake Sully lesz, de akkor kinek a szemszögéből ismerhetjük meg a történetet?
Filmek

James Cameron elszólta magát, hogy az Avatar 3. narrátora már nem Jake Sully lesz, de akkor kinek a szemszögéből ismerhetjük meg a történetet?

Egy másik karakter szemszögéből ismerhetjük meg az Avatar 3. történetét.

189
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

Miközben az Avatar: A víz útja sorra dönti a rekordokat a mozipénztáraknál, James Camerontól kaptunk újabb ízelítőt abból, hogy mi vár ránk a harmadik részben. A Soundtracking with Edith Bowman podcastben adott interjúban a rendező véletlenül elszólta magát, hogy Lo’ak (Britain Dalton), Jake Sully egyik gyereke lesz a franchise következő narrátora.

“Amikor leül a por, eltöltök egy kis időt, hogy felmérjem, mit szerettek az emberek, és mire reagáltak a legjobban ebben a mostani kiadásban, és lehet, hogy visszamegyek és egy kicsit bütykölök rajta, hogy visszamegyünk, és itt-ott csinálunk néhány pillanatot. Nem lesz radikális, de talán finomhangoljuk egy kicsit, hogy kiemeljük azt, amire az emberek reagáltak. Például Lo’ak valóban olyan karakterré vált volna, akivel azonosultak az emberek, és talán megoldom, hogy – most már ő a narrátor – ó, namost elszóltam magam” – mondta Cameron. “De ez így rendben van, szerintem érdekes lehet az emberek számára, hogy elgondolkodjanak azon, hogy mi következik.”

A 2009-es eredeti Avatar Jake Sully (Sam Worthington) Pandorára vezető útját mesélte el, és a karakter videónaplókon keresztül számolt be a történésekről a nézőknek. Bizonyos értelemben ezt meghagyták a második részre, igaz már nem videonaplóban mesélték el az egészet. Cameron elárulta, hogy a folytatásban Lo’ak léphet Jake helyére, és a későbbi részekben a fókusz eltolódhat a szülőkről a gyerekekre, ahogy egyre nagyobbak és érettebbek lesznek a na’vi-gyerekek. “Jake volt a narrátorunk az első és a második filmnél, de minden további filmnél más narrátorunk lesz. Egy másik karakter szemszögéből látjuk a történetet” – tette hozzá Cameron.

Az Avatar: A víz útja bemutatójáig nem voltunk biztosak benne, hogy Cameron befejezheti a történetet, de kifizetődő volt 13 évet várni a folytatásra, mert Cameron kasszát robbantott. A film globális bevétele már átlépte az 1,9 milliárd dollárt, szóval jönnek az új részek. A rajongók mellett a kritikusok is jól fogadták a filmet, mindenki áradozott a látványról, és bár a történet ezúttal sem volt erős, nem feltétlen ezért szeretjük ezeket a filmeket.

Konkrét részleteket nem árultak el a harmadik részről, de várhatóan több olyan cselekményszálat is kibontanak majd, amire utalást kaptunk a második részben, mint például Kiri (Sigourney Weaver) rejtélyes születése és Gekkó (Jack Champion) kapcsolata Recom Quaritch ezredessel (Stephen Lang). Amellett, hogy kiderült, hogy Lo’ak váltja majd Jake-et a harmadik film narrátoraként, Cameron korábban azt is megerősítette, hogy egy új na’vi törzs, a hamu népe is bemutatkozik a közelgő folytatásban.

A cím nélküli Avatar 3. részét 2024. december 20-án mutatják be a mozikban.

Avatar: A víz útja

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Jon Landau producer cáfolja az Avatar 3. címéről szóló pletykákat

Az Avatar producere cáfolta James Cameron korábbi kijelentését, hogy milyen címmel érkeznek...

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar 3. “hektikus” utómunkálatairól és a tervezett megjelenési dátumról beszélt James Cameron

Kőkeményen dolgoznak az Avatar 3. részén, hogy tartani tudják a megjelenési időpontot.

Terminátor 2. – Az ítélet napja
Kritikák

Terminátor 2. – Az ítélet napja visszatekintő

Remek kezdés, pazar folytatás. Általában ez volt jellemző a régi franchise-okra, és...

Terminátor - A halálosztó
Kritikák

Terminátor – A halálosztó visszatekintő

Visszatekintettünk, hogy milyen is volt az első Terminátor-film.