Főoldal Filmek Box Office: Az Avatar: A víz útja végre átlépte a 2 milliárd dolláros álomhatárt a mozikasszáknál
Filmek

Box Office: Az Avatar: A víz útja végre átlépte a 2 milliárd dolláros álomhatárt a mozikasszáknál

A na'vik megállíthatatlanok a mozikasszáknál, a hatodik hétre összejött a 2 milliárd dollár.

485
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

James Cameron blockbusterének folytatása, az Avatar: A víz útja zsinórban a hatodik héten uralja a jegyeladásokat világszerte a mozipénztáraknál. Ennek most az eredménye is meglett, mivel a várva várt folytatás kevesebb mint két hónap alatt belépett a kétmilliárdosok klubjába.

A sci-fi eposz a hétvégén 3 790 moziban 20 millió dollárt hozott, ami nagyjából 40%-os csökkenést jelent az előző hétvégéhez képest, és 598 millió dollárra növelte az észak-amerikai bevételt. Jelenleg a 13. legnagyobb bevételt hozó amerikai mozifilm a történelemben A hihetetlen család 2. (608 millió dollár), a Star Wars: Az utolsó Jedik (620 millió dollár) és az első Bosszúállók (623 millió dollár) mögött, de várhatóan előbb-utóbb megelőzi a felsorolt a filmeket is.

A víz útja hivatalosan a hatodik olyan film, aminek sikerült átlépnie a 2 milliárd dollárt világszerte. Az Avatar második része eddig 2,02 milliárd dollárt zsebelt be globálisan a jegypénztáraknál, nemrég lekörözte a Pókember: Nincs hazaút (1,91 milliárd dollár) című filmet, és valószínűleg hamarosan letaszítja a trónról a Bosszúállók: Végtelen háború című filmet is, mint az ötödik legnagyobb bevételt hozó filmet (2,04 milliárd dollár).

Miközben a legtöbben Pandorára váltottak jegyet, a Universal animációs kalandja, a Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság továbbra is tartja magát. A film 11,5 millió dollárral a második helyen végzett. Az animációs rajzfilm eddig 126,4 millió dollárt hozott az amerikai mozikban és 297 millió dollárt globálisan.

Az új filmek közül a Sony Pictures Eltűnt című thrillere 9,3 millió dollárral a 4. helyet szerezte meg. Jó kezdés egy olyan filmnek, amit mindössze 7 millió dollárból forgattak. A főszerepében Storm Reid egy lányt alakít, akinek az anyja nem tér haza a nyaralásból új barátjával. A filmet a 2018-as, John Chóval forgatott Keresés folytatásaként harangozták be. Az akkori és a mostani film érdekessége, hogy a történetet végig okostelefonon és számítógép monitorán keresztül ismerhetjük meg.

A M3GAN a harmadik helyre csúszott vissza, a harmadik hétvégén 9,8 millió dollárral zárt az amerikai mozikban. A nagy népszerűségnek örvendő gyilkos baba 72 millió dolláros bevételt hozott eddig az Államokban, világszerte pedig 127 millió dollárnál jár. A pozitív fogadtatás után természetesen már bejelentették a második részt, M3GAN 2.0 címmel.

Az ötödik helyen Tom Hanks főszereplésével készült Az ember, akit Ottónak hívnak végzett. A film bevétele az előző héthez képest 34%-kal csökkent, az amerikai bevétel pedig már 35,3 millió dollárra nőtt.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Milyen technológiákat használtak az Avatar: A víz útja készítésénél?

Az Avatar: A víz útja forradalmi újításokat hozott a vizuális effektek készítésében.

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész meghódította a jegypénztárakat, az első résznél is erősebben nyitott

Tarolt a Dűne: Második rész, jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a...