Főoldal Filmek A Marvel Moziverzum negyedik fázisában a kudarcot vallott női karakterek kapnak egy második esélyt
Filmek

A Marvel Moziverzum negyedik fázisában a kudarcot vallott női karakterek kapnak egy második esélyt

A nőké lesz a főszerep a Marvel Moziverzum 4. fázisában.

538

A Marvel Studios még tavaly nyáron jelentette be a Marvel Moziverzum negyedik fázisát a Pókember: Idegenben után, azonban a koronavírus-járvány következtében még várnunk kell az első alkotásra. Bár a Fekete Özvegy-filmet április végére jegyezték nálunk, a járvány miatt a Disney novemberre halasztotta a bemutatót, s még erősen kérdőjeles, hogy mikor érkezik a The Falcon and the Winter Soldier, amit augusztus végére terveztek.

Tavaly nyáron a Marvel panelnél sokakat megleptek Jane Foester, Darcy Lewis és Sharon Carter visszatérésével, akik most kapnak egy második esélyt. Nem a színésznőkön múlott, hogy elsőre nem sikerült bemutatkozásuk, inkább a Marvel számlájára írható fel a hiba. A női karaktereket nagyon lassan vezették fel, kezdetben a Disney ellenezte ezt, ám Kevin Feige addig erőszakoskodott, hogy a vezetők beadták derekukat, s igent mondtak a női karakterekre. Fekete Özvegy szerepében Scarlett Johansson a Bosszúállók-filmben csak egy szexszimbólumnak számított Joss Whedon koncepciójában. A Russo testvérek értékelhető és jelentős szerepet szántak Natashának a folytatásban, a Bosszúállók: Végjátékban pedig kulcsfigurává lépett elő a karakter. Marvel Kapitányról már nem is beszélve, aki a Marvel Moziverzum első női önálló szuperhősfilmjét kapta mindeddig. Mások nem voltak ilyen szerencsések. A már említett Janes Foster és az ő asszisztense Darcy Lewis a Thor: Sötét világ óta feledésbe merült. Sharon Carter úgyszintén feledésbe merült az Amerika kapitány: Polgárháború után.

Kanyarodjunk vissza egy picit a tavalyi San Diego-i Comic-Conra, amikor is bejelentették a Thor franchise negyedik részét, amiben Natalie Portman nem egyszerűen Jane Foster szerepében tér vissza, hanem ő lesz a Hatalmas Thor a filmben. Sharon és Darcy szintén visszatérnek hamarosan a képernyőre, bár őket nem a filmvásznon, hanem a Disney+ sorozataiban fogjuk látni. Az előbbivel a The Falcon and the Winter Soldier-sorozatban, míg Foster asszisztensével a Skarlát boszorkány és Vízió közös sorozatában, a WandaVisionben találkozhatunk.

Nagyrészt ezek a karakterek kudarcot vallottak a korábbi fejezetekben, mert a Marvel képtelen volt jól elhelyezni őket az univerzumon belül, így a tehetséges színésznők nem tudtak érvényesülni a szerepekben. Az első Thor-filmben mutatták be Jane-t, akit egy tudósként mutattak be. A második részben próbálták a történetet úgy felépíteni, hogy főszerepet kapjon benne, ami sajnos csúfos eredményhez vezetett. A harmadikban pedig csak egy utalást kapott, legutóbb pedig a Bosszúállók: Végjátékban láttuk, igaz archív felvételt használtak. Sharon is hasonló sorsra jutott, akit az Amerika kapitány: A tél katonájában mutattak be a S.H.I.E.L.D. egyik ügynökeként, majd a Polgárháborúban kiderült, hogy nagynénje Steve Rogers nagy szerelme, Peggy néni. Sharonnak a film után nyoma veszett, de még mindig több szerepet kaptak, mint Darcy, aki néhány poént ejtett a Thor-filmekben.

A felsorolt három női karakter jelentősebb szereppel tér vissza a 4. fázisban, és várhatóan ezúttal eltalálják a helyes irányt. A 4. fázis kezdési időpontja bizonytalan, hogy a Fekete Özvegy-film lesz az első, vagy nyáron bemutatják Bucky és Sólyom közös sorozatát, amiből alig néhány nap maradt hátra a forgatásból.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Aliens vs. Avengers
Másvilág

A Marvel összeereszti a Bosszúállókat a Xenomorphokkal a képregényekben

Már nagyon várták a rajongók, hogy a Bosszúállók és a Xenomorph összecsapjon.

Pókember: Idegenben
Filmek

Kitűzték a Pókember 4. forgatásának időpontját, de ki lesz a rendezője?

Ki lesz Jon Watts utódja a Pókember 4. rendezői székében?