Főoldal Filmek Kevin Feige majdnem otthagyta a Marvel Studios elnökségét, miután összetűzésbe került Ike Perlmutter producerrel
Filmek

Kevin Feige majdnem otthagyta a Marvel Studios elnökségét, miután összetűzésbe került Ike Perlmutter producerrel

Bob Iger könyvéből az is kiderült, hogy Kevin Feige majdnem lemondott a Marvel Studios jövőjéről, miután belső viszály alakult ki közte és a new yorki Marvel iroda között.

525
Kevin Feige Brie Larson

Bob Iger könyvéből az is kiderült, hogy Kevin Feige majdnem lemondott a Marvel Studios jövőjéről, miután belső viszály alakult ki közte és a new yorki Marvel iroda között.

A Marvel Studios elnöke, Kevin Feige nemcsak a Disney egyik legfontosabb embere, hanem kétségtelen Hollywood egyik legnagyszerűbb produceréről van szó, aki nélkül nem jöhetett volna létre a Marvel Moziverzum. Ugyanakkor a dolgok nem mindig mentek olyan jól, hiszen Kevin Feige néhány éve majdnem otthagyta a Marvel Studiost miután a Marvel Entertainment elnökével, Ike Perlmutter-rel összetűzésbe került. Szerencsére Bob Iger a Disney elnök-vezérigazgatója közbelépett.

[penci_related_posts dis_pview=”yes” dis_pdate=”no” title=”Még több a témában…” background=”” border=”” thumbright=”yes” number=”4″ style=”grid” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”date”]

Bob Iger nemrég megjelent The Ride of a Lifetime című könyvéből már kiderült, hogy George Lucas mit gondolt az új Star Wars-trilógiáról, most azonban arra is fény derült, hogy a Marvel Studios berkein belül sem mindig rózsás az élet. Ahogy Iger leírta, az Amerika kapitány: Polgárháború kidolgozása alatt Feige és a new yorki irodában dolgozó Ike Perlmutter producer között vita alakult ki, mert nem hitte, hogy van potenciál a Fekete Párduc és a Marvel Kapitány produktumokban.

Kevin az egyik legtehetségesebb vezető a filmszakmában, de az én meglátásom szerint a new yorki irodával kialakult feszültség veszélyeztette a folytatás sikerét. Tudtam, hogy közbe kell avatkoznom, ezért 2015 májusában úgy döntöttem, hogy szétválasztom a Marvel-filmek egységét a franchise többi részétől, s az irányítást Alan Horn-ra és a Walt Disney Studiosra bízom. Kevin ezután közvetlenül Alannek jelentett, és így előnyt kovácsolhat tapasztalatából, miközben a feszültség is enyhült közte a és a new yorki iroda között.

Utólag mint kiderült, Bob Iger jól döntött, mikor közbeavatkozott, hiszen mind a Fekete Párduc, mind pedig a Marvel Kapitány szólófilmek nagy bevételt könyveltek el a mozik kasszái előtt, sőt, az előbbit még az Oscar-gálán is jutalmazták.

Kevin Feige

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Bob Iger
Filmek

Bob Iger elárulta, hogy a Disney gyorsan megölte azokat a projekteket, amelyekben nem bíztak

A Disney több projektet is elvetett, miután felülvizsgálták a filmes terveiket.

Kevin Feige
Filmek

Ezt a DC-filmet Kevin Feige mindig megnézi, mielőtt az MCU egy új filmjén dolgozna

Kevin Feige mindig megnéz egy filmet a DC-től, amelyre úgy tekint, mint...

Bosszúállók: Végtelen háború
Filmek

Hogyan döntötte el a Marvel Studios, hogy melyik hős élje túl Thanos csettintését?

Végül az eredeti Bosszúállókat életben hagyta a Marvel, de miért éppen őket?