Bob Iger George Lucas

George Lucas csalódott volt Az ébredő Erő miatt, amiért az másolta az Egy új reményt

A Disney elnök-vezérigazgatója, Bob Iger elárulta, hogy George Lucas mennyire csalódott, amiért Az ébredő Erő munkáihoz nem használták a vázlatait.

A Disney elnök-vezérigazgatója, Bob Iger elárulta, hogy George Lucas mennyire csalódott, amiért Az ébredő Erő munkáihoz nem használták a vázlatait.

A Disney első számú embere, Bob Iger megjelentette új könyvét, melyben hosszasan tárgyalja a Pixar, a Marvel és a Lucasfilm stúdiók felvásárlását. Az írásból derült fény arra is, hogy George Lucas mennyire nem volt elégedett a Star Wars: Az ébredő Erő munkájával, hiszen J.J. Abrams nem foglalkozott Lucas korábbi tervével.

Vonakodva ugyan, de belegyezett, hogy kérésünkre konzultáljon velünk. Megígértem, hogy nyitottak leszünk az ötleteire (ez nem volt nehéz ígéret, természetesen nyitottak voltunk George Lucas elképzelésére), de a körvonalak híján nem voltunk elkötelezettek.

Mint utólag kiderült, hogy Kathleen Kennedy, J.J. Abrams és Michael Arndt találkozott Lucas-szal, hogy megvitassák Az ébredő Erő terveit, Bob Iger azt is megjegyezte, hogy a franchise mindenkori atyja ideges lett, miután világossá vált, hogy az általa elképzelt körvonal nem is hasonlít a stúdió elképzeléséhez.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Az igazság az volt, hogy Kathy [Kennedy], J.J. [Abrams], Alan [Horn] és én megbeszéltük, hogy a sagának milyen irányba kellene mennie, és mindannyian egyetértettünk abban, hogy nem a George Lucas által kijelölt úton. George tudta, hogy a szerződés nem kötelez minket semmire, de azt gondolta, hogy a felvásárlással a kidolgozott történetet hallgatólagos ígéret arra, hogy követjük azokat, és csalódott volt, amiért a történetét elvetettük. Az első beszélgetésünk óta annyira óvatos voltam vele, hogy ne vezessem félre, és nem gondolom, hogy sikerült, de jobban is kezelhettem volna ezt. Fel kellett volna készítenem J.J. és Michael találkozójára, és mesélni a mi beszélgetéseinkről, hogy jobbnak éreztük, ha egy másik irányban folytatjuk. Átbeszélhettem volna vele ezt, ezzel elkerülve a meglepettséget és hogy megbántsam vele. George már a Star Wars jövőjéről szóló első találkozón elárulva érezte magát, és bár a teljes folyamat soha nem volt könnyű számára, szükségtelenül kemény kezdést választottunk.[/penci_blockquote]

Iger arra is kitért a könyvében, hogy Lucas nem volt elragadtatva Az ébredő Erőtől, mivel úgy érezte, hogy az új rész nem mozgatja meg eléggé a franchiset. A Disney elnök-vezérigazgatója tudatában volt ennek, hogy sok szempontból biztonsági játékot választottak, és védelmébe vette Abramst.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=””]Közvetlenül a világpremier előtt Kathy levetítette Az ébredő Erőt George Lucasnak. Ő pedig nem titkolta csalódottságát. „Nincs semmi új” – mondta. Az eredeti trilógia mindegyik részében fontos volt számára, hogy új világokat mutasson be, új történeteket, új karaktereket és új technológiákat mutasson. Ebben az esetben azt mondta, hogy „Nem volt elég előrelépés látványban és a technológiában”. Nem tévedett, de nem is érdekelte, hogy mennyire nagy nyomás volt rajtunk, hogy egy olyan filmet készítsünk a rajongóknak, ami alapvetően a Star Wars-filmek hangulatát adja vissza. Szándékosan olyan világot teremtettünk, ami vizuálisan és hangulatában is a korábbi filmekhez kapcsolódik, hogy ne távolodjunk el túlságosan attól, amit az emberek szerettek és elvártak, és George Lucas mindenért kritizált minket, amit tettünk. Visszatekintve az elmúlt hét év távlatára és néhány Star Wars-filmre, azt hiszem, hogy J.J. közel a lehetetlen érte el, tökéletes hidat teremtett, amit már láttunk, és amit bemutattunk.[/penci_blockquote]

Mondanunk sem kell ezek után, hogy mennyire kíváncsiak lennénk George Lucas Az utolsó Jedikről alkotott véleményére, mivel Rian Johnson teljesen más irányba vitte a történetet, mert újat előhúzni a kalapból, bár ezt a legnagyobb rajongók nem értékelték.

George Lucas J.J. Abrams Kathleen Kennedy

Total
11
Shares
Previous Article

Ilyen lesz Fekete Özvegy a Marvel's Avengersben

Next Article
Jonah Hill Jeffrey Wright The Batman

Jeffrey Wright és Jonah Hill is csatlakozott a The Batman szereplőgárdájához

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!