Főoldal Filmek A Marvel Kapitány forgatókönyv korai vázlataiban meghalt volna az egyik szereplő
Filmek

A Marvel Kapitány forgatókönyv korai vázlataiban meghalt volna az egyik szereplő

Majdnem megölték a Marvel Kapitány egyik főszereplőjét.

693
Marvel Kapitány

A 2018 elején bemutatott a Marvel Kapitány végre prezentálta a Marvel képregények egyik legerősebb karakterét. De a film nemcsak ezért bírt olyan nagy jelentőséggel, hanem mert ez volt a Marvel Moziverzum első önálló női szuperhősalkotása. Brie Larson itt mutatkozott Carol Danvers szerepében, valamint az alakváltó Skrullok is ebben a filmben debütáltak a Marvel Moziverzum berkein belül.

Mint a filmből kiderült, hogy a Skrullok nem olyan gonoszok, mint azt a Kree harcosok állították róluk. A Skrullok vezetője, Talos egy gazember a Marvel nyomtatott lapjain, és miközben a filmben Nick Fury és Carol Danvers szövetségese lett, addig a film főellenségét a Kree különleges egység vezetője játszotta. Ebben az új barátságban bőven maradt még kiaknázatlan lehetőség, amire már láttunk egy rövid utalást a Pókember: Idegenben stáblista végi jelenetében is. De a WandaVision néhány forgatási képén is láttuk, hogy a Skrullok fontos szerepet játszanak majd a későbbiekre nézve.

A karaktert Hollywood ügyeletes rosszfiúja, Ben Mendelsohn keltette életre a filmvásznon. A színész ezúttal is nagyszerű munkát végzett, és már nagyon várjuk, hogy mikor bukkan fel ismét a vásznon. Ugyanakkor a forgatókönyv egy korai vázlatában volt terv arra, hogy megölik karakterét – tudtuk meg az NME cikkéből.

Őszintén szólva ez meghaladta várakozásomat. [Talos] eredetileg meghalt volna úgy nagyjából a szkript 60. oldalán, de túlélte, és ez nagyon jól hír. És ha ez az átkozott alakváltó újra feltűnik, minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy benne maradjak.

Ben Mendelsohn

Talán már nem is kell olyan sokat várnunk az újbóli felbukkanására, és egy ilyen jelentős karakter megölése pedig tényleg őrültség lett volna. Mindez azt jelenti, hogy jelentős változáson ment keresztül a forgatókönyve attól kezdve, hogy tollat ragadtak az írók. A folytatásról pletykák szólnak, hogy a Titkos Invázió lehet a Marvel következő nagy adaptációja a filmvásznon. Bár ezen a ponton nehéz elképzelni, hogy a Skrullok hogyan kapcsolódhatnak ehhez a történethez, hacsak nem mutatják meg foguk fehérjét.

A Marvel Kapitány 2. rész a tervek szerint 2022. június 8-án érkezik a mozikba.

captain marvel talos drinking soda
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Előzetesek

Egy visszatérővel befutott a Deadpool & Rozsomák végső előzetese

Ha nem akarsz minden poént lelőni, hagyd ki a Deadpool & Rozsomák...

Russo
BREAKINGFilmek

A Russo testvérekkel a Bosszúállók 5. és a Titkos háború rendezéséről egyeztet a Marvel Studios

Russo testvérek és a korábbi írók menthetik meg a következő két Bosszúállók-filmet.