Főoldal Másvilág FEJTÁGÍTÓ: Marvel Kapitány annyira erős, hogy még az adamantium sem állítja meg
Másvilág

FEJTÁGÍTÓ: Marvel Kapitány annyira erős, hogy még az adamantium sem állítja meg

Marvel Kapitány bitang erős!

543
Marvel Kapitány

Marvel Kapitányt a képregényekben a világ legerősebb szuperhősének tartják. Misem bizonyítaná ezt jobban, minthogy a legszilárdabb fémet, az adamantiumot is képes eltörni. Rozsomák szupererejének meghatározója a testében lévő fém váz, ami miatt szinte megfékezhetetlen. Azonban hiszitek vagy sem, Marvel Kapitány valójában annyira erős, hogy képes az adamantiumot is eltörni. Mindezek után egyértelműen kijelenthető, hogy Carol Danvers, azaz Marvel Kapitány, a Marvel képregényes univerzum egyik leghatalmasabb szuperhőse.

Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke, 2019-ben a Marvel Moziverzum legerősebb Bosszúállójaként üdvözölte a Brie Larson által megformált Marvel Kapitányt, ezzel a háta mögé, csak a második helyre sorolva olyan izmos karaktereket, mint Thor és Hulk. A Bosszúállók: Végjátékban komoly bizonyítékot találunk Kevin Feige állítására, hisz Carol Danvers egymaga győzi le Thanos hadihajóját a Szentély II.-őt. Meglepő módon a közelmúltban már egyszer a Marvel kinevezett valakit a leghatalmasabb szuperhősnek, méghozzá Skarlát Boszorkányt. Valamint egy korábbi cikkben már szó volt egy szuperhősnőről, She-Hulkról, akitől Carol is rendesen tart a képregényekben. Természetesen van különbség hatalom és erő között. Wanda Maximoff talán elég hatalommal rendelkezik ahhoz, hogy telekinézissel és telepátiával halálosan megsebezze ellenfeleit, Carol Danvers azonban iszonyatosan nagy fizikai erővel bír. Ezt a hatalmas erőt Thanos elleni küzdelmében is láthatjuk, mikor Thanos csak a Hatalomkővel tudja lerázni magáról Carolt. De mégis mennyire erős Marvel Kapitány?

Thanos Marvel Kapitány

A képregényekben Marvel Kapitány fantasztikus fizikumát Brian Reed 2009-es Ms. Marvel #44 mutatja be a legjobban. Akkoriban a valóságot kicsit átírták: Ms. Marvel és Carol Danvers két különböző személyiség volt, akik elkülönültek ugyan egymástól, de mégis szoros kötelékben éltek. Ez alapvetően a gyengesége is volt a karakternek, ugyanis Ms. Marvel nem tudott érvényesülni, ha Carol nem volt a közelben. Így történt, hogy Norman Osborn és a Sötét Bosszúállók elfogták Ms. Marvelt, és egy adamantium és vibránium egyvelegéből készült, hatalomgátló székbe kötözték. Ahogy azt Osborn meg is jegyezte, ebből a székből még maga Sentry vagy Arész, a háború istene még együtt sem tudnának kitörni. Ám mégis, hihetetlen módon Ms. Marvel képes rá!

A Fekete Párduc hazájából, Wakandából származó vibrániumnak elég érdekes és különleges tulajdonságai vannak, beleértve, hogy képes elnyelni energiákat, így a szuperhősök energián alapuló fegyvertárát, mint például Gambit esetében is. Mindeközben az adamantium a világ legerősebb fémje, amely Rozsomák törhetetlen csontváza és karmai miatt híresült el elsősorban. Tény, hogy Ms. Marvelnek nem volt könnyű dolga, és belekerült egy kis időbe még sikerült a vibránium és adamantium keverékéből készült visszatartó láncokat darabokra törnie. Az viszont tény, hogy tettével demonstrálta rendkívüli és nyers erejét.

Vajon a Marvel Moziverzum Marvel Kapitánya (Brie Larson) kap majd hasonló képességeket? Miután a Disney bekebelezte a Foxot, és nem volt tovább igény a mutáns filmekre, várható, hogy az X-Men a Marvel Moziverzumhoz csatlakozik. Valószínűleg eltart majd egy ideig mire az adamantium is szerepet kap ebben a folyamatban. De ha így lesz, akkor Carol Danvers az adamantium elleni erejét is bemutathatja majd a mozikban. A Marvel Kapitány második része egyébként, remélhetőleg 2022. július 2.-án érkezik, ami ha minden igaz, a következő új Bosszúállók-film bevezetője lehet majd.

Szerző

Engem az TV nevelt fel (azért nem szószerint a készülék ) A filmek és a sorozatok, szorosan a fiam után, a Mindeneim, és imádok írni róluk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események