Főoldal Filmek A Harry Potter és a bölcsek köve átlépte az egymilliárd dolláros mérföldkövet, miután Kínában újrabemutatták
Filmek

A Harry Potter és a bölcsek köve átlépte az egymilliárd dolláros mérföldkövet, miután Kínában újrabemutatták

Harry Potter elvarázsolta a kínaiakat (újra).

523
Harry Potter és a bölcsek kövére

Mialatt még mindig arra várunk, hogy a nagy hollywoodi produkciókat bemutassák, jobb híján be kell érnünk régi nagy klasszikusokkal, amiket újra meg lehet nézni a mozikban. Bár itthon nem láthatunk olyan klasszikusokat, mint a Jurassic Park, de azért az Eredet 10. évforduló alkalmából újra megnézhettük Christopher Nolan művét a Tenet előtt.

J.K. Rowling írónő tollából született Harry Potter könyvek első részét 2001-ben mutatták be a nagyérdeműnek, s rögtön 974 millió dollárt keresett vele a stúdió. Két évtizeddel a Harry Potter és a bölcsek köve bemutatója után Kínában újra bemutatták a filmet a mozikban. Ezzel a lépéssel a film átlépte azt a lélektani határt, ami sok filmet naggyá tett már, vagyis hogy az eladott jegyekből befolyt összeg egymilliárd dollár fölött van. Az egyik legnagyobb piacon a filmet 3D és IMAX formában is megnézhetik a rajongók. A franchise első része ezzel rögtön a box office első helyére állhatott fel, 13,6 millió dollárt kasszírozott össze a 16 ezer vászonról.

A mai nappal az első rész neve mellett $1,001 milliárd szerepel, s így a második premier után a nagysikerű varázslókötet első fejezte is megkapta az egymilliárd dolláros jelzést a nyolc filmrészből álló franchise-ban. A Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. és egyben a széria utolsó részét még 2011-ben mutatták be, ami világszerte csaknem 1,34 milliárd dollárt hozott. Ha a teljes filmsorozatot nézzük, akkor a Harry Potter franchise 7,74 milliárd dollárnál állt meg.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események