Főoldal Filmek A Godzilla II – A szörnyek királya rendezője elárulta, miért Titánoknak, s nem Kaijuknak hívták a szörnyeket
Filmek

A Godzilla II – A szörnyek királya rendezője elárulta, miért Titánoknak, s nem Kaijuknak hívták a szörnyeket

Michael Dougherty rendezővel újranézhettük a Godzilla II. – A szörnyek királyát éjjel, miközben hosszasan magyarázta, hogy a MUTO-ból és a Kaijuból miért lettek Titánok.

522
Godzilla II - A szörnyek királya

Michael Dougherty rendezővel újranézhettük a Godzilla II. – A szörnyek királyát éjjel, miközben hosszasan magyarázta, hogy a MUTO-ból és a Kaijuból miért lettek Titánok.

A karantén idején egyre népszerűbbek a közös filmnézések, amikor a rendezővel közösen nézhetik újra az alkotásokat a rajongók. Múltkor már láttuk Taikai Waititi oldalán, hogy teljes káoszba csapott át a filmnézés, a videóban széttrollkodta a Marvel-rajongók agyát a direktor, de mellette sok érdekes dolgot is megtudtunk a Thor 4. részéről.

A trendhez tegnap este újabb rendezők csatlakoztak. James Gunn és A galaxis őrzői vol. 2. mellett Michael Dougherty rajongóival együtt szorítottunk Godzilláért a franchise legutóbbi filmjében. Akció és látvány tekintetében A szörnyek királya felülmúlt mindent, csak éppen történetével hívta ki a kritikusok haragját. Az időzítés is rossz volt, májusban mutatták be, amikor még világszerte tombolt a Bosszúállók: Végjáték láz, mindenki és minden a Bosszúállókról beszélt, s kissé a háttérbe szorultak a Titánok, ami az idei évben megjelenő Godzilla vs. Kong felvezetője volt.

A hardcore rajongók megkérdőjelezték, hogy a legnagyobb bestiákat miért hívták Titánoknak a filmben, s nem a hagyományos Kaiju kifejezést használták helyette. Bár aprónak tűnhet ez a változtatás, mégis jelentős különbséggel bír egyesek számára, és ezt a döntést jelentős hibának érezték. Többek közt erre szerettek volna választ kapni, hogy miért döntöttek így, amire a rendező hosszasan válaszolt Twitteren.

Az emberek azt kérdezik, hogy a MUTO-ok és a Kaijuk helyett miért hívjuk Titánoknak a lényeket. 1: a MUTO jelentése Hatalmas Azonosíthatatlan Szárazföldi Organizmus, szóval miután egy teremtményt beazonosítottak és osztályozták, technikailag már nem tartozik a MUTO-k közzé, szóval a Monarch vállalatnak egy új kifejezéssel kellett előjönniük, és ez a Titán lett.

A menő hangzás mellett a Titán definíciója megegyezik a teremtmények történetével, mint az első istenekkel és visszatér az ősi mitikus gyökerekhez.

Godzillával legközelebb ősszel, november 20-án találkozhatnak a rajongók, amikor mozikba kerül a Godzilla vs. Kong, bár még addig sok minden változhat, mivel azonban a film bemutatóját egyszer már elhalasztották március végéről, reméljük, hogy nem kerül sor újabb halasztásra.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla
BREAKINGKritikák/tesztek

KRITIKA: Godzilla II – A szörnyek királya

Gareth Edwards rendezésű Godzilla-film után messiásként vártuk a folytatást, hogy majd kárpótol...