Godzilla

A 2014-es Godzilla egyik kivágott jelenete arról tanúskodik, hogy a Toho-filmek a kánon részei

Mindezt nemrégiben Gareth Edwards hozta nyilvánosságra.

Mindezt nemrégiben Gareth Edwards hozta nyilvánosságra.

A 2014-es Godzilla a MonsterVerse elnevezésű, újonnan épülő franchise nyitódarabja volt, a stúdió célja pedig a világ leghíresebb szörnyetegeinek bemutatása volt a nagyközönség számára. A filmet bár sokan támadták, a rajongók többsége elégedetten vette tudomásul, hogy szemben Roland Emmerich 1998-as verziójával, Gareth Edwards filmje nagy tisztelettel fordult az alapanyag felé. Dicsérték ezen felül azt, ahogyan az alkotás bevezeti a címszereplő karaktert, illetve méltatták az egész alkotásban uralkodó feszült hangulatot. A film végül több mint 500 millió dollárt keresett, a siker következtében pedig megnyílt az út a szörnyuniverzum előtt.

A jelenlegi helyzetben kifejezetten népszerűek az online filmklubok, melyeknek során a stúdiók valamely közösségi médiás felületen invitáljuk közös eszmecserére a rajongókat. A Legendary Pictures is szervezett egy ilyen eseményt, ennek során pedig Gareth Edwards elmondta, hogy volt egy olyan jelenet, melyben megidézték volna a Toho-filmeket. A rendező egészen pontosan így fogalmazott:

Valóban leforgattunk egy jelenetet, melynek során Ford elalvás előtt a Toho-filmeket nézte.

Godzilla

Edwards arról nem ejtett szót, hogy a japán stúdió melyik alkotása került volna bele a 2014-es verzióba. Ez a jelenet azonban végül kikerült a végleges vágásból. A rajongók utolsó reménye a 4K-verzió maradt, talán abba bekerül majd ez a jelenet is.

A Godzilla vs. Kong bemutatója november 20-án lesz az Egyesült Államokban.

Total
5
Shares
Previous Article
Daisy Ridley

Daisy Ridley fogta magát, és törölte közösségi oldalát, de miért?

Next Article

JÁTÉKTESZT: Persona 5 Royal

Related Posts