Főoldal Filmek A Fűrész X megkapta a legdurvább korhatár-besorolást a magyar mozikban
Filmek

A Fűrész X megkapta a legdurvább korhatár-besorolást a magyar mozikban

A Fűrész X annyira durva lett, hogy csak 22 és 5 óra között vetíthetik a mozikban.

2.1k
Fűrész X

Az Egyesült Államokban már most pénteken bemutatták a Fűrész X-et, a hazai mozikban viszont csak jövő héten válthatunk jegyet Kirakós mészárlására, ami a jelek szerint tényleg nagyon brutális lett. Ahogy arról ma már beszámoltunk, a film rendezője elárulta, hogy a szomszédok kihívták a rendőrséget a vágóra, mert azt hitték, hogy embert kínoznak, pedig csak az egyik jelenetet szerkesztette.

Brutális lett a Fűrész X

A film címéhez hűen itthon az X korhatár-besorolást kapta, ami azt jelenti, hogy a filmet kizárólag este 10 és reggel 5 óra között vetíthetik a mozikban. Az X csak egy ajánlás, vagyis gyakorlatilag bárki beülhet a filmre, nem követelik meg, hogy betöltsük a 18. életévünket. A döntés nem példa nélküli, hiszen az év elején bemutatott Sikoly VI. szintén megkapta az X-et az NMHH-tól. Ettől sokan azt várták, hogy bukásra ítélték a filmet, mivel korlátozott időben vetíthetik csak. Ehhez képest rekordbevételt termelt és extra termeket kellett nyitni a hazai mozikban, olyan sokan voltak kíváncsiak szellempofa legújabb tombolására.

Az X korhatár-besorolás általában olyan filmekre vonatkozik, amelyek erős szexuális tartalmat, durva nyelvezetet, erőszakot vagy más explicit elemeket tartalmaznak, amelyek a kiskorúak számára nem megfelelőek lehetnek. Az X-besorolás általában azt jelzi, hogy csak a felnőttek számára ajánlott a film megtekintése, és korlátozott hozzáférés és vetítési szabályok vonatkoznak rá. Ez a jelentős különbség az X és a 18-as karika között, hogy míg utóbbit lehet napközben is vetíteni, addig az X-es filmeket csak 22 és 5 óra között.

Különböző országokban eltérő korhatár-besorolási rendszerek és kategóriák léteznek. Például az Egyesült Államokban az X-besorolást gyakran használják erősen felnőtt filmekre, de azóta számos más besorolási kategória is kialakult, mint például az NC-17 (Nem ajánlott 17 év alatt), ami a tengerentúlon a legkeményebb besorolást jelenti.

John Kramer visszatért. A Fűrész-franchise eddigi legfelkavaróbb részében Kirakós legszemélyesebb, eddig még nem ismert játéka zajlik le. Az első és a második rész történései között játszódó filmben a rákos John végső elkeseredésében Mexikóba utazik, hogy alávesse magát egy kockázatos és kísérleti jellegű orvosi beavatkozásnak, amitől csodával felérő gyógyulást remél. Rövidesen kiderül azonban, hogy a teljes műtét pusztán átverés, amivel a legsebezhetőbb embereket fosztják ki. Johnnak ez az élmény új célt ad, így a hírhedt sorozatgyilkos visszatér munkájához, hogy megfizessen a szélhámosoknak a rá jellemző, szó szerint zsigerig hatoló módon, fondorlatos, eszement és találékony csapdák sokaságával.

A Fűrész X október 5-én kerül a magyar mozikba.

Fűrész X
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Mancs Őrjárat: A szuperfilm
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror...

Fűrész X
Filmkritikák

Fűrész X kritika

Lássuk, tényleg annyira durva lett a Fűrész X, amiről a külföldi sajtó...

Fűrész X
Filmek

A szomszédok kihívták a rendőrséget a Fűrész X vágójára, sikoltozásra lettek figyelmesek

A Fűrész X rendezője elárulta, hogy vágás közben a rendőrség kopogtatott az...