Főoldal Filmek A szomszédok kihívták a rendőrséget a Fűrész X vágójára, sikoltozásra lettek figyelmesek
Filmek

A szomszédok kihívták a rendőrséget a Fűrész X vágójára, sikoltozásra lettek figyelmesek

A Fűrész X rendezője elárulta, hogy vágás közben a rendőrség kopogtatott az ajtón.

455
Fűrész X

A héten megtudtuk, hogy a hazai mozikban a lehető legdurvább besorolást kapta a Fűrész X, azaz kizárólag este 10 után vetíthetik a filmet. Valószínűleg joggal kapott ilyen erős korhatár-besorolást, mivel a horrorfranchise legújabb része annyira kegyetlen lett, hogy a film vágójára kihívták a rendőrséget a szomszédok, akik arra lettek figyelmesek, hogy valaki az életéért könyörög.

Kevin Greutert rendező az NME-nek adott interjújában pénteken elárulta, hogy Steve Forn vágóasszisztens éppen az észak-hollywoodi irodájában dolgozott, amikor a Los Angeles-i rendőrség megjelent, és bekopogott hozzá. Éppen a hangkeverésen dolgoztak egy különösen intenzív jeleneten, amelyben az egyik szereplő – akit egyébként a film poszterén is láthattunk már – az életéért küzd, s próbál kimenekülni a csapdából. A vágás annyira hangos volt, hogy a szomszédok azt hitték, valakit kínoznak, ezért kihívták a rendőrséget.

Kopogtak az ajtón. A csengő kamerája rögzítette a jelenetet, ahogy a rendőrség odasétál, [Forn kinyitja a bejárati ajtót], és azt mondják: ‘A szomszédok [már] telefonáltak, és azt mondták, hogy valakit halálra kínoznak itt’.

Kevin Greutert

A rendező szerint Forn azt mondta a rendőröknek: “Valójában csak egy filmen dolgozom… Bejöhetnek és megnézhetik, ha akarják?” A rendőrök erre felnevettek, majd azt mondták, hogy ‘Szerettünk volna, de tudják mit, itt minden rendben van’. “Elég valósághű előadás lehetett” – folytatta Greutert.

Miután meghallgatta az egész esetet, Greutert hozzátette, hogy szerinte ez végül egy “elég vicces történet lett. … Ráadásul Steve olyan higgadt modorú fickó. El tudom képzelni, milyen képet vágott, amikor rájött, mi történik”.

Ahogy már a bevezetőben is írtuk a Fűrész X kapta a legnagyobb korhatár-besorolást, de nemcsak a hazai mozikban, külföldön is megkapta a piros jelzőt. John Kramer visszatért. A Fűrész-franchise eddigi legfelkavaróbb részében Kirakós legszemélyesebb, eddig még nem ismert játéka zajlik le. Az első és a második rész történései között játszódó filmben a rákos John végső elkeseredésében Mexikóba utazik, hogy alávesse magát egy kockázatos és kísérleti jellegű orvosi beavatkozásnak, amitől csodával felérő gyógyulást remél. Rövidesen kiderül azonban, hogy a teljes műtét pusztán átverés, amivel a legsebezhetőbb embereket fosztják ki. Johnnak ez az élmény új célt ad, így a hírhedt sorozatgyilkos visszatér munkájához, hogy megfizessen a szélhámosoknak a rá jellemző, szó szerint zsigerig hatoló módon, fondorlatos, eszement és találékony csapdák sokaságával.

Fűrész
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Mancs Őrjárat: A szuperfilm
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror...

Fűrész X
Filmkritikák

Fűrész X kritika

Lássuk, tényleg annyira durva lett a Fűrész X, amiről a külföldi sajtó...

Fűrész X
Filmek

A Fűrész X megkapta a legdurvább korhatár-besorolást a magyar mozikban

A Fűrész X annyira durva lett, hogy csak 22 és 5 óra...