Főoldal Filmek A Sikoly VI. a filmsorozat legdurvább része, olyannyira, hogy csak 22 óra után vetíthetik a mozikban
Filmek

A Sikoly VI. a filmsorozat legdurvább része, olyannyira, hogy csak 22 óra után vetíthetik a mozikban

A franchise legdurvább része a Sikoly VI., ezért csak este 22 óra után játszhatják a mozikban.

433
Sikoly 6.
Forrás: Spyglass Media Group

Nincs már sok hátra a Sikoly VI. (X) bemutatójáig! A több mint negyed évszázada indult filmsorozatban változtak a szereplők és olykor a színvonal is, de egyvalami öt részen át állandó volt: a magyar mozikban 18-as korhatárral futottak. Ennek most vége: az új rész még magasabb, X besorolást kapott, ami azt jelenti, kizárólag felnőtt nézőknek ajánlott a megtekintése.

A film tehát nem csak a Sikoly-sorozat legkegyetlenebbike, de az elmúlt évtizedekben bemutatott összes film között mondhatni dobogós durvaságban. Aki elég bátor, hogy jegyet váltson rá, brutalitásban és sikolyokban gazdag két órát tölthet el a moziban – de csak 22.00 óra után, hiszen az X korhatár értelmében ennél korábban tilos vetíteni.

A filmhez később kaptunk egy rövid leírást, miszerint “A legutóbbi Ghostface-gyilkosságok után a négy túlélő maga mögött hagyja Woodsborót, hogy új fejezetet kezdjenek az életükben. A Sikoly 6.-ban Melissa Barrera (Sam Carpenter), Jasmin Savoy Brown (Mindy Meeks-Martin), Mason Gooding (Chad Meeks-Martin), Jenna Ortega (Tara Carpenter), Hayden Panettiere (Kirby Reed), és Courtney Cox (Gale Weathers) visszatérnek a korábbi szerepükben, hozzájuk csatlakozik Jack Champion, Henry Czerny, Liana Liberato, Dermot Mulroney, Devyn Nekoda, Tony Revolori, Josh Segarra és Samara Weaving”.

A franchise eredete 1996-ra nyúlik vissza az első film debütálásával, a slasher sorozat azóta is folyamatosan ontja magából a folytatásokat. A franchise első négy filmjét a néhai Wes Craven rendezte, de a tavalyi ötödik rész rendezői Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett voltak, akik visszatérnek a hatodik részre. James Vanderbilt és Guy Busick forgatókönyvírók, akik a 2022-es Sikoly írói, szintén visszatértek a legújabb filmhez.

A Sikoly VI. (X) március 9-től látható a bevállalós mozikban.

Sikoly VI
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...