Főoldal Filmek Box Office: A Super Mario Bros.: A film rekord bevétellel nyitott, soha egyik animációs film sem kezdett ilyen erősen globálisan
Filmek

Box Office: A Super Mario Bros.: A film rekord bevétellel nyitott, soha egyik animációs film sem kezdett ilyen erősen globálisan

Brutálisan erősen kezdett a Super Mario Bros.: A film, mindent bezsebelt, amit talált a pályán.

506
Super Mario Bros.: A film

A felemásra sikerült kezdés után, a Super Mario Bros.: A film nemcsak a hétvégi globális bevételi lista élére állt 368 millió dolláros becsült bevételével, hanem hivatalosan ez lett a valaha volt legnagyobb bevétellel nyitó animációs rajzfilm a mozikasszáknál.

Az amerikai mozikban a film bevételét 137 millió dollárra becsülik a háromnapos hétvégén, az április 5-ei elővetítésekkel kezdődő ötnapos időszak alatt pedig a film elérte a 195 millió dollárt a tengerentúlon. Amerikán kívül is jól kezdett a film, nemzetközileg 173M dollárt zsebelt be az animációs rajzfilm, ezzel a nyitóhétvégével a Super Mario Bros.: A film megelőzte a Jégvarázs 2. 358 millió dolláros bevételét, és ezzel érdemelte ki azt a megtisztelő címet, hogy felállhatott a valaha volt legnagyobb nyitóhétvégét produkáló animációs film toplista élére. Emellett megdöntötte A Hangya és a Darázs: Kvantumánia 2023-as 225,3M dolláros rekordját a nyitóhétvégén.

Bár globálisan soha nem nyitott erősebben animációs rajzfilm, mint a Super Mario Bros.: A film, az Egyesült Államokban nem tudta legyőzni A hihetetlen család 2. részét, ami 180M dollárral kezdett a mozikban.

Észak-Amerikában egyértelműen Mario és Luigi kalandja vitte a jegyeladásokat, és a ComScore becslései szerint a John Wick: 4. felvonás a második helyre esett vissza, ezúttal a Lionsgate filmjének meg kellett elégednie a 14,6 millió dolláros bevétellel a harmadik héten. Önmagában jól mutat John Wick mellett ez a szám, de sokkal rosszabbul néz ki, ha összehasonlítjuk Mario hatalmas bevételével.

A box office képzeletbeli harmadik helyére a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület állhatott fel 14,5 millió dollárral, a negyedik helyen a múlt héten debütált Air – Harc a legendáért végzett 14,46 millió dollárral, az első ötöt pedig a Sikoly VI. zárta 3,315 millió dollárral.

Super Mario Bros.: A film
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

John Wick: 4. felvonás
Filmek

Donnie Yen visszatér a John Wick új spinoff-filmjében

Újabb fejezettel gazdagodik a bérgyilkosok világa.

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Super Mario Bros.: A film
BREAKINGFilmek

Bejelentették a Super Mario Bros.: A film folytatását

Kitűzték a Super Mario Bros.: A film folytatásának premiernapját.