x
Close


Közelgő események

Filmek

A Doctor Strange 2. forgatásáig Elizabeth Olsennek fogalma sem volt, a Marvel Studios mire készül a multiverzummal

A Doctor Strange az őrület multiverzumában forgatásán világosodott meg.

A Doctor Strange 2. forgatásáig Elizabeth Olsennek fogalma sem volt, a Marvel Studios mire készül a multiverzummal
  • PublishedMarch 13, 2021

Sokaknak nem kell bemutatnunk a Multiverzum fogalmát, és még azok is találkoztak a fogalommal, akik a filmeken nőttek fel. Nagyjából a Marvel Moziverzum 3. fázis közepén került szóba, amikor a dimenziókkal foglalkozott Strange. Később a Bosszúállók: Végjáték bemutatta a dimenziók közötti időutazást, de csak a Pókember: Idegenben mondta ki, hogy létezik a Multiverzum. Peter Parker itt döbbent rá, hogy létezik a Multiverzum, miután Quentin Beck / Mysterio azt állította, hogy ő egy másik univerzum hőse.

A Multiverzum fontos szerepet játszik a folytatásban, ahogy arra a Doctor Strange az őrület multiverzumában filmcím is utal. Bár a WandaVision bemutatója előtt és közben is voltak arra utaló jelek, hogy a Disney+ sorozat is foglalkozni fog a témával, főleg azok után, hogy Evan Peters visszatért Pietro szerepében az X-Men éra után. Végül nem ezzel magyaráztak Pietro visszatérését, hanem a boszorkány varázslatával.

A finálé után a Variety készített interjút Olsennel, és beismerte a lapnak, hogy a WandaVision forgatása alatt fogalma sem volt arról, hogy stúdió multiverzumot épít. Abban a hitben volt, hogy Peters szerepe kiváló alkalom Higanyszál visszatérésére. De most, hogy egy ideje a Doctor Strange az őrület multiverzumában filmen dolgozik, jobban érti, mi van készülőben.

Nem tudtam a multiverzumról, amikor ezt [WandaVisiont] forgattuk. Szóval nem feltételeztem, hogy ez fog történni. Azt gondoltam, hogy ez csak egy okos húzás volt, hogy Pietro visszatérjen. Nem értettem a multiverzum nagyobb tervét addig, amíg nem kezdtem el dolgozni a „multiverzumon”, vagy bárminek is hívják a filmünket, a Doctor Strange folytatását.

Elizabeth Olsen

Köztudott, hogy a Marvel Studios legendásan jól titkolja a terveit, a színészek is mit sem sejtve az egészről forgatnak. A Bosszúállók: Végtelen háború forgatása előtt például hamis vagy hiányos forgatókönyveket osztottak szét. Ennek fényében nem túlzás Olsen kijelentése, hogy a WandaVision végéig nem tudott a Marvel tervéről, hiszen a filmhez sem kötődik olyan szorosan a sorozat, mint azt beharangozták.

Olsen még Karácsony előtt megérkezett Angliába, sajnos azonban óvintézkedések miatt leállították a forgatást. Benedict Cumberbatch nemrég arról beszélt, hogy mennyire jó érzés Sam Raimi rendezővel dolgozni, milyen hihetetlen erővel bír. Eredetileg idén mutatták volna be a filmet, ám a pandémia miatt csak 2022. március 25-én válthatunk jegyet a filmre.

WandaVision
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.