Főoldal Filmek A Disney törölheti a Star Wars-folytatástrilógiát, miután Kathleen Kennedy 2021 év végén távozik a Lucasfilm éléről?
Filmek

A Disney törölheti a Star Wars-folytatástrilógiát, miután Kathleen Kennedy 2021 év végén távozik a Lucasfilm éléről?

Kathleen Kennedy megbízása lassan lejár.

747
Star Wars: Skywalker kora
Forrás: Star Wars

Az utóbbi időben egészen vad pletykák kaptak szárnyra a Star Wars-folytatástrilógiával kapcsolatban. Több forrás is arról számolt be, hogy a Disney is belátta, kudarcba fulladt a legendás Skywalker-saga folytatása, s egyszerűen kidobják az ablakon a három részt. Most ezzel kapcsolatban újabb pletykák láttak napvilágot, melyek szerint Az ébredő Erő, Az utolsó Jedik és a Skywalker kora részeket nem fogják törölni a kánonból, mindössze figyelmen kívül hagyják. Az pedig szinte borítékolható, hogy Kathleen Kennedy hamarosan lejáró szerződését nem fogják meghosszabbítani, 2021 után távozik a Lucasfilm vezető pozíciójáról.

Cikkünk teljes mértékben pletykákra, nem megerősített tényekre alapozik.

Kathleen Kennedy távozik 2021 év végén?

Grace Randolph közösségi oldalán válaszolt Doomcock szivárogtatásaira. Twitteren és YouTube csatornáján adott hangot a pletykáknak, miután Doomcock YouTube-csatornáján Kennedy távozásáról beszélt – ő az a felhasználó, aki az elmúlt években több hiteles hírt is megosztott, pontosan megjósolta a Skywalker kora történetét, Marvel-filmekről szivárogtatott hónapokkal korábban. Doomcock videójában arról beszélt, hogy kisebb polgárháború robbant ki Kathleen Kennedy és a Lucasfilm között, illetve azok, akik lojálisok maradtak George Lucashoz. A cél az lenne, hogy a Disney teljesen új alapokra helyezze a Star Wars univerzum jövőjét, és az eddig bemutatott folytatástrilógiát egy ügyes trükkel száműznék. A Star Wars: Lázadók animációs sorozat a Veil of the Force címre keresztelt részében láttuk, hogy az Erő segítségével dimenziókat lehet összekapcsolni térben és időben, vagyis megteremtették a multiverzumot. Ezzel a húzással törölni tudnák az új részeket a kánonból, s mindezt úgy, hogy lényegében egy saját univerzumba zárnák a három részt, és a folytatásra nézve figyelmen kívül hagynák őket. Grace Randolph véleménye szerint a filmeket nem fogják törölni, ám nem fogják számításba venni a jövőben.

Kathleen Kennedy

Doomcock a videóban azt is elmondja, hogy a Lucasfilmnél Kennedy kontraktusa végén lemond a pozíciójáról, nem fogja meghosszabbítani, de mindezt úgy fogják tálalni, hogy Kennedy önszántából döntött a távozás mellett. Az igazság persze teljesen más, valójában a Disney nem fogja meghosszabbítani a szerződést, hiszen őt vádolják a Star Wars franchise renoméjának megrontásával. Ha úgy tetszik, kölcsönös megállapodás fog születni, egyik fél sem szeretné folytatni a közös munkát. Megint csak pletyka, de arról beszélnek, hogy Kennedy a jövőben egy feminista központú produkciós céget szeretne igazgatni.

Grace szerint a Disney is belátta, hogy mekkora üzlet és nem engedhetik meg, hogy bármilyen rossz PR hatással legyen a Star Wars márkára. Bob Iger erre utalt évekkel korábban, amikor leállították a futószalagot, amiért évente dobta ki a Star Wars-filmeket. Az egykori Disney elnök-vezérigazgató akkor bocsánatot kért a sok filmért, ami megsértette a brandet és azt a tényt, hogy rossz minőségű filmeket mutattak be – gondolt itt a Solo: Egy Star Wars-történetre. Kétségtelen, hogy ezekért Kennedyt vonták felelősségre, de nem fogják kirúgni, és nem fogják törölni a trilógiát, egész egyszerűen azért, mert a biznisz nem úgy működik. Egyszerűen nem akarnak még több ellenséget maguknak, óvatosan, inkább megfontoltan szeretnének döntést hozni. Meg kell érteniük, hogy napjainkban miként működik az üzlet, és ennek mentén továbbmenni. Békés utat választják, a kirúgás helyett inkább a 2021 év végén lejáró szerződést nem fogják megújítani Kathleen Kennedynél.

maxresdefault

Ki lesz a Lucasfilm új elnöke?

Voltaképpen már múltkor sem szerették volna megújítani a szerződést, de nem volt más, aki elvállalta volna a feladatot. Pletykák szerint Bob Iger megkereste ezzel J.J. Abramst, aki érezte a pozíció súlyát, s inkább lemondott a megtisztelő feladatról. Doomcock és Grace is egyetért abban, hogy a Star Wars jövője Dave Filoni és Jon Favreau kezében van. Mikor 2021 végén távozik Kennedy, a frissen kinevezett igazgató Jon Favreau lesz, aki a The Mandalorian-nal belopta magát a rajongók és kritikusok szívébe. Úgy tűnik, hogy azért a nagy kivárás, hiszen a következő Star Wars Celebration-t már Jon Favreau vezetősével szeretnék megtartani 2022-ben, s a két év múlva érkező új Star Wars-film is már Favreau igazgatása alatt készül. Bár többen is Favreau nevére voksolnának, Doomcock bedobott egy semleges harmadik nevet is, hogy így tompítsák a nézetkülönbséget Kennedy támogatói és a Lucasfilm oldalán álló felek között.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...