Főoldal Filmek A Disney rákényszeríttette a Lucasfilmet, hogy tervezés nélkül jelentsenek be filmeket és tévéműsorokat
Filmek

A Disney rákényszeríttette a Lucasfilmet, hogy tervezés nélkül jelentsenek be filmeket és tévéműsorokat

A Lucasfilm számos projektet bejelentett, de ezek többségéből semmi nem készült el.

679
Star Wars: Skywalker kora
Forrás: Star Wars

A Lucasfilm számára az elmúlt évek igencsak kaotikusan alakultak, de egy nemrég megjelent könyvből választ kaptunk, hogy mi történt a színfalak mögött. Kiderült belőle, hogy lényegében azért nem valósult meg számos Star Wars-projekt, mert a Disney arra kényszerítette a Lucasfilmet, hogy úgy jelentsenek be filmeket és tévésorozatokat, hogy bármilyen tervezés előzte volna meg azokat.

Mi történt a Star Wars-projektekkel?

A Disney számára csak az volt fontos, hogy mielőbb bejelentsék a projekteket. A legtöbbünk számára a világjárvány már csak egy távoli emlék. Három évvel ezelőtt nem lehetett személyes találkozókat, rendezvényeket tartani a COVID-19 miatt, ezért a filmstúdiók és más kiadók kreatív ötletekkel álltak elő, hogy miként lehet kapcsolatba lépni a rajongókkal, így születtek meg a virtuális események, amelyeket online bárki követhetett.

A Disney esetében a 2020-as év egy nagyszabású befektetői nappal zárult, ahol a Marvel Studios mellett a Lucasfilm is nagy meglepetésekkel készült. Utóbbi esetében azonban jó néhány projekt azóta sem készült el (ami úgy tűnik, Kathleen Kennedy vezetése alatt már megszokottá vált).

Nemrég jelent meg egy új könyv, az MCU: The Reign of Marvel Studios, amelyből kiderül, hogy Kennedyre és az MCU főnökére, Kevin Feige-re is nyomást gyakoroltak, hogy még azelőtt jelentsenek be projekteket, mielőtt azok tervezéséhez fogtak volna. Sok projektet bejelentettek, de három évvel később még mindig nem mutatták be ezeket. Jó példa erre a The Acolyte, amit ugyan leforgattak, és tavasszal már vetítettek belőle egy előzetest, de továbbra sem tudni, hogy mikor jelenik meg a sorozat. De akadnak olyanok is, amiket bejelentettek és valószínűleg már soha nem látjuk őket: a Rangers of the New Republic vagy a Rogue Squadron.

Utóbbit a Wonder Woman rendezője, Patty Jenkins vezette volna. A rendezőnő még egy pilótaoverálba is belebújt a bejelentés alkalmából. A hangulatos kis videó meghozta a kedvünket, hogy mekkora kalandnak ígérkezik az x-wing-es pilótákat bemutató film, majd a filmet teljesen félretették, és állítólag Jenkins kreatív nézeteltérések miatt távozott a projektből.

A Mandalóri népszerűsége okán feltehetően a Rangers of the New Republic című Disney+-os sorozat elkészült volna, de Gina Carano vállalhatatlan megjegyzései után a stúdió kirúgta Cara Dune szerepéből, s ezzel meszeltek a sorozatnak is, és a színésznő lényegében ezzel feketelistára került Hollywoodban.

Végül pedig itt van az A Droid Story, egy realisztikus CG-t használó animációs film, amelyről azt lehetett olvasni, hogy R2-D2 és C-3PO közös kalandozásáról fog szólni. Legutóbb 2021-ben osztottak meg jelentést a projektről, szóval nyugodtan tekinthetünk úgy rá, mint egy halott projektre.

Ha megnézzük, akkor valóban több filmet és sorozatot mutatott be a Lucasfilm, mint amennyit nem, de nehéz megmondani, hogy pontosan mekkora károkat okoztak azzal a Lucasfilm hírnevének, a csalódáskeltő Star Wars-folytatástrilógia után, hogy a kelleténél jóval több projektet jelentettek be, amelyekből sok nem készült el.

És mi vár a messzi-messzi galaxisra ezután?

De aztán év elején történt valami, és a 2023-as londoni Star Wars Celebrationön Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke bejelentette, hogy a franchise múltját, jelenét és jövőjét három közelgő filmben dolgozzák fel a filmvásznon. James Mangold 25 000 évvel a múltba kalauzol majd minket, hogy elmesélje az első Jedik történetét. Dave Filoni eközben egy epikus crossover eseményt tervez, amely olyan tévésorozatok történeteit fogja össze, mint A Mandalóri és az Ahsoka, ami úgy hangzik, mint az Új Köztársaság történetének a lezárása. Végül pedig Sharmeen Obaid-Chinoy filmje, amely 15 évvel a Skywalker kora eseményei után játszódik, és amelyben Daisy Ridley visszatér Rey szerepében.

Kathleen Kennedy
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Vaiana Moana
Filmek

Kiszemelték az élőszereplős Vaiana főszereplőjét

Az új változatban nem tér vissza Auli'i Cravahlo.

gravity falls Rejtélyek városkája
Sorozatok

Visszatérhet a Rejtélyek városkája

Lehet, hogy egyszer még eltölthetünk egy újabb nyarat Gravity Fallsban?