Wide Screen
BRÉKING Filmek

A Bosszúállók: Végjáték 1,2 milliárd dolláros rekord bevétellel nyitott első hétvégéjén

Ahogy az várható volt, a Bosszúállók nem találtak kihívóra a mozik kasszái előtt, és minden korábbi rekordot megdöntött a Bosszúállók: Végjáték.

Mikor a Bosszúállók: Végjátékot még be sem mutatták a mozikban, már akkor rekordokat döntött, hiszen soha korábban nem voltak kíváncsiak annyian egy film előzetesére, mint ahányan megnézték a Végjáték első teaser előzetesét az első 24 órában, majd mikor áprilisban megkezdték a jegyértékesítést a Marvel Moziverzum nagyszabású fináléjára, újabb rekordot könyvelhetett el.

Szerdán este mikor világszerte bemutatták a Bosszúállók negyedik részét, újabb rekordot tudhatott magáénak, hiszen korábban egyetlen egy film sem nyitott 169 millió dolláros bevétellel, s akkor még az amerikai mozikban nem tűzték műsorra a filmet. Pénteken következett az újabb mérföldkő, Észak-Amerikában 2015 óta a Star Wars: Az ébredő Erő bemutatója óta nem voltak kíváncsian annyian egy filmre, mint a Végjátékra, s ez közel 60 millió dollárt jelentett.

Szakértők már hetekkel korábban utaltak rá, hogy a Végjátéknak összejöhet a bravúr, hogy pár nap alatt átlépje az 1 milliárd dollárt. A The Hollywood Reporter értesülései szerint az Egyesült Államokban 350 millióval, míg a nemzetközi porondon 859 millióval kezdett, ami még nem tartalmazta a vasárnapi jegyeladásokat. Összehasonlításképpen a Bosszúállók: Végtelen háborúnak 11 napra volt szüksége, hogy elérje az 1 milliárd dollárt, ehhez képest a folytatásának csak 4 napra.

Spoilermentes kritikánkat már olvashatják az oldalon a Bosszúállók: Végjátékról, de összegyűjtöttük valamennyi általunk kiszúrt utalást a filmből, valamint megnéztük, hogy mely jeleneteket manipulálták az előzetesek és a marketing idejére.

Még több a témában...

Ilyen hosszú lesz A Hangya és a Darázs

Kévés Bence Mihály

KRITIKA: Fekete Párduc

Orosz Ferenc

Az X-Menek nélkül érkezik a Bosszúállók 3. és 4.

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább