Wide Screen
Image default
Filmek

A Bosszúállók: Végjáték rögtön bevételi rekorddal nyitott

A Bosszúállók: Végjáték újabb rekordot tudhat magáénak, miután a nemzetközi piacon egy nap alatt 170 millió dollárt kasszírozott össze.

A Marvel Moziverzum 22. filmjének mindössze egy nap elegendő volt, hogy 169 millió dollárt zsebeljen be nyitónapján a nemzetközi piacon, amikor még nem beszélhetünk Észak-Amerikai bemutatóról, hiszen az Államokban legendásan pénteken mutatják be a legújabb filmeket a világ más országaival szemben.

A Végjáték szárnyalására mindenki számított, miután tavaly decemberben 24 óra alatt rekordnézettséget állított fel első előzetesével, majd újabb követte mikor elindították a jegyvásárlást, a mai naptól pedig világszerte játsszák a Marvel Studios grandiózus fináléját. Az első pénzügyi jelentések szerint a filmnek jót tett, hogy egy héttel előrébb hozták a kínai premiert, hiszen az országban kígyóztak a sorok mozik kasszái előtt, ami számokban kifejezve 107,5 millió dollárt jelent. De Dél-Koreában is jól teljesített, 8,4, Ausztráliában 7 és Franciaországban 6 millióval kezdett szerda este. Pontos számokat nem tudni, hogy hazánkban mennyire erősen kezdtek a Bosszúállók, de látva, hogy több mozi is kénytelen volt módosítani a műsorfüzetén, valamint még utolsó napokban is új termeket nyitottak meg a film előtt, alighanem nézettségi rekordot állítanak fel a Bosszúállók.

Egyes elemzők jóslatai szerint Russo testvérek filmje akár a 300 millió dollárral is kezdhet az Egyesült Államokban, és nem kizárt, hogy első hétvégéjén több mint 800 millió dollárt lapátol majd össze a nemzetközi piacról, ezzel pedig egy újabb rekordot állíthat fel, megelőzve a Bosszúállók: Végtelen háborút, amiből „csak” 640,4 milliót forgalmaztak első hétvégéjén, de ekkor még nem vetítették Kínában.

Spoilermentes kritikánkat már olvashatjátok a Bosszúállók: Végjátékról az oldalon.

Bosszúállók: Végjáték

Még több a témában...

Több színész számára is elkezdődött a Bosszúállók: Végjáték pótforgatása

Kévés Bence Mihály

James Gunn elkészült A galaxis őrzői vol. 3. forgatókönyv első változatával

Kévés Bence Mihály

Wolverine 3 – Első képek az öreg Logan-ről

Orosz Ferenc

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább