Főoldal Játékok Minden készülő szuperhősös videójáték
Játékok

Minden készülő szuperhősös videójáték

Összeszedtünk minden készülő Marvel és DC Comics játékot.

530
upcoming Marvel DC games

2023-ban leginkább a Marvel’s Spider-Man 2 jelentette a videójátékot a képregényrajongóknak. Az Insomniac Games egy remek folytatást készített PlayStation 5-re, amelyben Peter Parker és Miles Morales együtt vették fel a harcot a gonosztevőkkel szemben. Ám jövőre és az elkövetkezendő években is érkeznek még új szuperhősös játékok, hiszen mind a Marvel, mind a DC Comics számos projektet jelentettek be. Lássuk, hogy melyek ezek.

Suicide Squad: Kill the Justice League

A DC és a Warner Bros. Games több mint egy évtizede próbálják tető alá hozni az Öngyilkos osztagról szóló videójátékot. Végül 2020-ban jelentették be, hogy a Batman: Arkham szériáért felelős Rocksteady Games fejleszti a Suicide Squad: Kill the Justice League című új videójátékot. Ez egy akció-kalandjáték lesz, amelyben Metropolis nyitott világát járhatjuk be az Öngyilkos osztag négy főhősével, név szerint Boomerang Kapitány, Deadshot, Harley Quinn és King Shark. A játékban ezt a négyfős csapatot irányíthatjuk egyedül vagy coop módban társainkkal is. Az eddigi előzetesek, gameplay videók alapján egy látványos és hangulatos játék vár a rajongókra, amelyben az Öngyilkos osztag oldalán vehetjük fel a harcot az Igazság Ligája gonosszá változott szuperhőseivel szemben. A játék 2024. február 2-án érkezik PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re.

The Wolf Among Us 2

2013-ban jelent meg a The Wolf Among Us játék első része. A játékot az interaktív filmes, nyomozós kalandjátékaikról ismert Telltale Games készítette, a DC és a Vertigo kiadásában megjelent képregényből. A történet főhőse Bigby Wolf nyomozó, aki egyúttal vérfarkas is. A játék hangulatos film noir krimi volt szuperhősökkel. A második részen már lassan egy évtizede dolgozik a Telltale csapata, hivatalosan 2017-ben jelentették be a folytatást. Hasonlóan az első részhez egy epizodikus nyomozós, filmszerű játék lesz. A fejlesztés majdnem meghiúsult, amikor 2018-ban az eredeti fejlesztő stúdió megszűnt és az LCG Entertainment, Inc. újraszervezte őket. A megmaradt csapat AdHoc Studio néven folytatta a munkát és úgy tűnik hamarosan elkészülnek vele. Pontos megjelenési dátuma még nincs, valamikor 2024-ben várható PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One és Xbox Series X/S konzolokra.

DC: Dark Legion

A FunPlus csapat dolgozik a Warner Bros. Gamesszel együttműködve a DC: Dark Legion játékon. Ez egy új mobiljáték lesz iOS és Android eszközökre, akciódús stratégiai játék a DC Comics univerzumában. A történet leginkább a Dark Nights: Metal című képregényből inspirálódik, amelyben megismerhetjük a Nevető Batmant és társait, a Sötét Lovagokat. A játékosoknak egy 31. századi ügynök szerepébe bújva a feladatuk az lesz, hogy a világ legnagyobb szuperhőseit vezessék a Sötét Multiverzumból érkező félelmetes fenyegetés elleni harcban. Valamikor 2024-ben várható ez is a mobil és tablet eszközökre.

Marvel’s Wolverine

Nyergeljünk át a Marvelre. Még 2021-ben jelentette be a Marvel Games, a Sony és a Marvel’s Spider-Man játékokat fejlesztő Insomniac Games, hogy egy vadiúj Wolverine játékon dolgoznak PS5 konzolra. A játék egy teljesen új történetet mesél el Loganről, vagyis Rozsomákról, amely a Pókember-játékokkal azonos univerzumban játszódik majd. Azóta szinte semmit sem tudtunk meg a projektről, egészen mostanáig. Egy sajnálatos és szerencsétlen hackertámadás miatt rengeteg belsős információ szivárgott ki az Insomniactól. Ebből kiderült, hogy milyen lesz a játékmenet, a történet és a főbb karakterek. A játék nem egy eredettörténet lesz, de Logan várhatóan itt kerül kapcsolatba az X-Men tagjaival. A Marvel’s Wolverine egyszerre idézi meg a klasszikus képregényeket és az X-Men filmeket is Hugh Jackmannel. Pontos megjelenési dátuma nincsen, de a kiszivárgott anyagok alapján valamikor 2026-ban várható a Sony konzoljára.

Wonder Woman

Szintén 2021-ben leplezte le a Warner Bros. Games, hogy egy új Wonder Woman játékon is dolgoznak. A fejlesztéssel a Monolith Productions csapatát bízták meg, akik korábban a Middle-earth: Shadow of Mordor és Middle-earth: Shadow of War játékokon dolgoztak. Ez egy történetközpontú, nyitott világú akciójáték lesz, amelyben a játékos Themüszkirai Diána bőrébe bújva egyesítheti az amazonokat és a modern kor embereit az ellenségek ellen. A hírek szerint sok szerepjátékos elem is lesz a benne, így a játékos maga alakíthatja majd a narratívát. A közzétett álláspályázatok alapján sok procedurálisan generált tartalom is lesz a nyitott világban, illetve egyfajta „nemezis-rendszer” is kerülhet a szoftverbe, ahol a legyőzött ellenségek visszatérnek bosszút állni rajtunk. A játékról azóta sem árultak el semmit, ahogy a megjelenési dátuma sem ismert.

Cím nélküli Amerika Kapitány és Fekete Párduc játék

2022-ben jelentette be a Marvel Entertainment és a frissen megalakult Skydance New Media csapata, hogy egy új Marvel-játékon dolgoznak. A stúdió vezetője és alapítója Amy Hennig, aki korábban olyan játékszériákon dolgozott, mint a Legacy of Kain, a Jak and Dexter vagy az Uncharted. Az egyelőre cím nélküli Marvel-játék egy történetközpontú videójáték lesz. A játék a második világháború idején játszódik főszerepben az ifjú Steve Rogers, vagyis Amerika Kapitány és Azzuri, aki Vakanda királya, a Fekete Párduc és T’Challa nagyapja volt. Szintén fontos szereplő Gabriel Jones amerikai katona és a Howling Kommandó tagja, illetve Nanali, a fiatal vakandai kémhálózat vezetője. A játékban ennek a négy karakternek a kalandjait követhetjük majd és mindegyikük irányítható lesz. Egy izgalmas és eredeti Marvel történet vár a rajongókra. A játéknak nincs még megjelenési dátuma és azt sem tudni, hogy mely platformokra készül.

Cím nélküli Vasember játék

Iron Man EA

Ahogy korábban a Star Wars, úgy nemrég a Marvel esetében is több játékra szóló megállapodást kötött az Electronic Arts és a Disney. Az első közös projektet 2022 szeptemberében leplezték le, amely egy új, egyelőre cím nélküli Vasember videójáték lesz. A fejlesztő a Motive Studios, akik korábban a Star Wars Battlefront II, a Star Wars: Squadrons és a Dead Space Remake játékokért feleltek, a projekt vezetője az az Olivier Proulx, aki a Marvel’s Guardians of the Galaxy játékon ügyködött. A csapat számos egyéb iparági veteránnal bővült és a közzétett álláspályázatok alapján Unreal Engine 5-ös motorra fejlesztik. A játék történetéről semmi konkrétat nem tudunk, valamilyen új és eredeti narratívát kap, amely Vasember gazdag történelmét idézi meg, Tony Stark karakterének összetettségét, karizmáját és kreatív zsenialitását közvetíti, és lehetővé teszi a játékosok számára, hogy átéljék, milyen érzés valóban Vasemberként játszani. A játéknak még nincs megjelenési dátuma.

Cím nélküli Fekete Párduc játék

Black Panther EA Cliffhanger Games

Idén júliusban leplezte le a Marvel Games és az Electronic Arts a második játékukat, amely egy új és egyelőre cím nélküli Fekete Párduc játék lesz. A projekten az EA új seattle-i stúdiója, a Cliffhanger Games dolgozik, amelyet a veterán játékfejlesztő Kevin Stephens vezet, aki korábban fentebb említett a Monolith Productionsnél dolgozott. A csapatban számos más iparági veterán is megtalálható, akik korábban a Halo Infinite, God of War, Call of Duty és más nagy nevű játékokon dolgoztak. A fejlesztők szeretnék, hogy a játékosok egy egyedi, történetvezérelt módon élhessék át, hogy milyen érzés is méltónak lenni a Fekete Párduc öltözékére. A korábbi pletykák alapján az EA Fekete Párduc videójátéka egy nyílt világú akció-kalandjáték lesz, de ezt nem említették a hivatalos bejelentésben. A játék fejlesztése korai fázisban lehet, nincs megjelenési dátuma még.

Marvel’s Blade

A legfrissebb bejelentésünk. A decemberi The Game Awardson fedték fel, hogy a Disney és a Marvel Games megállapodtak a Bethesda Softworks alá tartozó Arkane Lyon csapatával egy új Penge-játékról. A francia fejlesztő korábban a Dishonored és Deathloop című játékokon dolgozott. A Marvel’s Blade egy új és eredeti történetközpontú egyjátékos kaland lesz. A játékos Penge bőrébe bújva szállhat szembe a Párizst fenyegető vámpírokkal, egy igazán véres és felnőtteknek szóló videójátékban. A fejlesztés itt is korai fázisban lehet és mivel az Arkane és a Bethesda is már a Microsoft alá tartozik, így nagyon valószínű, hogy ez a játék csak PC-re és Xbox konzolokra érkezik majd. Ezt azonban nem erősítették még meg.

További Marvel-játékok az Insomniactól?

Marvel's Spider-Man 2

Az Insomniac Gamest ért hackertámadás másik eredménye lett, hogy kiderültek a stúdió tervezett és be nem jelentett projektjei is. Ebből az a kép rajzolódott ki, amit már sokan sejtettek, hogy egy igazi Marvel játékgyáros lesz belőlük. A kiszivárgott terveik között legalább még három másik Marvel-játékkal készülhetnek a Marvel’s Wolverine-en kívül. A terveik szerint 2025-ben jönne egy Venom játék, 2026-ban a Wolverine, 2028-ban a Marvel’s Spider-Man 3 és 2030-ban egy új X-Men játék is. A dokumentumok szerint az is tervben van, hogy a Spider-Man 3 akár két részben jelenhet meg. Korábban arról is pletykáltak, hogy egy Spider-Verse multiplayer játékon is dolgozhatnak, de úgy tűnik azt a projektet már törölték még a bejelentés előtt. Azonban ezek nem hivatalos információk, sem a Sony, sem az Insomniac nem erősítették meg őket, így kezeljük pletykaként, nagy fenntartásokkal.

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Hi-Fi Rush
Xbox

Így magyarázkodott az Xbox vezetője a stúdió bezárások miatt

Kisebb léptékű játékokat szeretnének az Xbox konzolon és a Microsoft is lefaragna...

Superman
BREAKINGFilmek

James Gunn megmutatta Superman teljes jelmezét

A kép alapján tökéletes Superman lesz David Corenswet.

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.