Főoldal Játékok PlayStation Kiszivárogtak a Marvel’s Wolverine játék szereplői és helyszínei
PlayStation

Kiszivárogtak a Marvel’s Wolverine játék szereplői és helyszínei

Rengeteg minden kiderült az Insomniac Games új Marvel játékáról.

546
Marvel's Wolverine
Forrás: PlayStation

Múlt héten hackertámadás áldozata lett a Sony PlayStation fejlesztő stúdiója, az Insomniac Games. A Ratchet & Clank és a Marvel’s Spider-Man játékok fejlesztőjétől rengeteg belsős, titkos dokumentumot és fájlt tulajdonítottak el az elkövetők és 2 millió dolláros váltságdíjat követeltek egy hét határidővel. Úgy tűnik a Sony nem fizetett a hackereknek, akik december 18-án közzé is tették az ellopott anyagokat, amelyből rengeteg minden kiderült a készülő Marvel’s Wolverine játékból és az Insomniac még be nem jelentett projektjeiről is.

Egy közel 1,3 millió fájlt tartalmazó, 1,7 terrabájt méretű adatcsomagból rengeteg mindent megtudhattunk a Marvel’s Wolverine játékról. A fájlok között számos olyan videó van, amelyben félkész animációkat, átvezetőket, illetve látványterveket láthatunk a készülő játékból. Ez még a korai 2021-2022-es változata a játéknak, tehát nem érdemes belőle következtetéseket levonni. Az viszont már most látszik, hogy a Marvel’s Spider-Man játékok stílusát követi majd a Wolverine, a harcok és a játékmenet nagyon hasonló lesz Pókember kalandjaihoz, csak mindezt Logan karakterére szabva. Az animációk szerint Logan/Rozsomák kinézete egyszerre idézi meg a képregényeket és az X-Men filmeket is Hugh Jackmannel. Visszatér az ikonikus sárga ruha és a játék kellően véres, brutális is lesz, így nem kizárt, hogy 18-éven felülieknek szánják majd.

A kiszivárgott anyagokból kiderültek a játék helyszínei is. Eszerint öt fő helyszíne lesz a cselekménynek, mint Alaszka, Avalon, Japán, Kanada és Madripoor. A történetről nem sokat tudunk, de nem eredetsztori lesz, ám feltehetően a történet elején Logan még magányosan járja a világot, mielőtt csatlakozna az X-Menekhez. De nem csak a helyszínek, hanem a teljes szereplőgárda is kiszivárgott az internetre. Logant Liam McIntyre (Spartacus sorozat) alakítja, de mellette felbukkan Kelly Hu az X-Men 2-ből, aki itt Jessán Hoant (Tyger Tiger) alakítja majd. Nicole Pacent lesz Raven Darkholm (Mystique), Debra Wilson (korábban Cere Junda a Jedi: Fallen Order és Jedi: Survivorben) lesz Callisto, Raphael Korkhill lesz Arkady Rossovich (Omega Red), Jonathan Toshiobu Tanigaki lesz Shiro Yoshida (Sunfire), Brett Gipson lesz Viktor Creed és Troy Baker (Joel a The Last of Us játékokból) alakítja majd Logan nevelő apját, Mister Sinistert. Krizia Bajos lesz Jean Grey, aki komoly főszerepet kap a történetben, a kiszivárgott animációk szerint őt is irányíthatjuk majd a játékban. Rajtuk kívül Jeff Nordling alakítja Walter Lankowski (Sasquatch) karakterét, Jolean Kim lesz Yuriko Oyama (Deathstrike), illetve Noga Wind egy Leech nevű fiatal mutánst, míg Pragathi Guruprasad játssza Davinát, egy madripoori mutáns vezért.

Ezen kívül az Insomniac Games még be nem jelentett projektjei is kiszivárogtak, sőt úgy tűnik, hogy akár nem is a Wolverine lehet a következő játékuk. A közzé tett idővonal szerint még legalább 4-5 játékon dolgozhatnak a Wolverine-en kívül egészen 2030-ig. A dokumentumok szerint a 2025-ös pénzügyi évben várható egy új Venom játék, 2026-ban a Wolverine, 2028-ban a Spider-Man 3, 2029-ben egy új Ratchet & Clank, illetve a 2030-as pénzügyi évben egy új X-Men játék is. 2031-től viszont valamilyen teljesen új IP-n fognak dolgozni, amely nem kapcsolódik a korábbi címeikhez. Korábban arról is szivárogtattak, hogy az animációs Pókverzum filmekhez kapcsolódó multiplayer játék is készülhet, de ez nem szerepelt ezen a listán. Mindezeket a Sony és az Insomniac sem erősítették meg, így kezeljük őket pletykaként, nagy fenntartásokkal.

Marvel's Wolverine
Forrás: PlayStation
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...