Főoldal Játékok Hivatalosan is leleplezték az új Fekete Párduc videójátékot
JátékokBREAKING

Hivatalosan is leleplezték az új Fekete Párduc videójátékot

Az EA új Cliffhanger Games nevű stúdiója dolgozik a projekten.

183
Black Panther EA Cliffhanger Games

Július 10-én végre hivatalosan is leleplezte a Marvel Games és az Electronic Arts az új, egyelőre cím nélküli Fekete Párducról szóló videójátékot. Még 2022 októberben állapodott meg a Disney az EA-vel három vadonatúj, egyjátékos AAA videójáték fejlesztéséről a Marvel képregények alapján. Eddig csak egyet lepleztek le hivatalosan, még hozzá egy új Vasember játékot, amelyen a Motive Studio dolgozik.

A másik kettő játékról eddig csak pletykákat lehetett hallani, most végre megtudtuk, hogy egy történetközpontú, egyjátékos Fekete Párduc játék is készül. A projekten az EA új seattle-i stúdiója, a Cliffhanger Games dolgozik, amelyet a veterán játékfejlesztő Kevin Stephens vezet. A fejlesztő korábban a Monolith Productionsnél dolgozott a Middle-earth: Shadow of Mordor és Middle-earth: Shadow of War című játékokon. A csapatban számos más iparági veterán is megtalálható, akik korábban a Halo Infinite, God of War, Call of Duty és más nagy nevű játékokon dolgoztak.

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a rajongóknak teljes és hiteles Fekete Párduc-élményt nyújtsunk, és nagyobb hatalmat és irányítást biztosítsunk számukra a történet felett, mint amit valaha is tapasztaltak egy történetvezérelt videojátékban. Wakanda egy gazdag szuperhősös homokozó, és a mi küldetésünk, hogy egy epikus világot fejlesszünk a játékosok számára, akik szeretik a Fekete Párducot, és ugyanúgy szeretnék felfedezni Wakanda világát, mint mi.

Kevin Stephens

A Cliffhanger Games együttműködik a Marvel Gamesszel, hogy biztosítsák, hogy Wakanda minden aspektusát, technológiáját, hőseit és saját eredeti történetünket olyan részletességgel és hitelességgel alakítsák ki, amilyet a Fekete Párduc világa megérdemel. Stephens még hozzá tette, hogy szeretnék, ha a játékosok egy egyedi, történetvezérelt módon élhessék át, hogy milyen érzés is méltónak lenni a Fekete Párduc öltözékére. A korábbi pletykák alapján az EA Fekete Párduc videójátéka egy nyílt világú akció-kalandjáték lesz, de ezt most nem említették a hivatalos bejelentésben.

Ez lesz az első videójáték, amelynek főszereplője a Fekete Párduc, a korábbi Marvel játékokban csak mellékszereplőként bukkant fel a karakter. Legutóbb a Square Enix féle Marvel’s Avengers: War for Wakanda című kiegészítőjében játszattunk vele. De nem ez az egyetlen videójáték, amely Wakanda királyáról szól. A Skydance New Mediánál, Amy Hennig csapata is dolgozik egy új cím nélküli Marvel játékon, amely a második világháborúban játszódik Amerika kapitánnyal és Fekete Párduccal a főszerepben.

A Star Wars után az EA a Marvelt is meghódítja új történetközpontú videójátékokkal. Kíváncsian várjuk, hogy Vasember és Fekete Párduc mellett kiről fog szólni a harmadik játékuk.

Fekete Párduc
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események