Főoldal BREAKING Új Penge játékon dolgozik a Bethesda stúdiója
BREAKINGJátékok

Új Penge játékon dolgozik a Bethesda stúdiója

Marvel’s Blade játékot készít a Dishonored és a Deathloop fejlesztője

490
Marvel's Blade
Forrás: Marvel

Váratlan bejelentést érkezett a 2023-as The Game Wardson. A Marvel Games és a Disney megállapodott a Bethesda Softworks alá tartozó Arkane Studios csapatával egy új Penge játékról. A franciaországi Lyonban található fejlesztő korábban olyan játékokon dolgozott, mint a Dishonored vagy a Deathloop. A csapat most a Marvel képregények vámpírvadászát kelti életre.

Miközben a Marvel Studios küszködik a Mahershala Ali főszereplésével készülő új Penge filmmel, addig úgy tűnik videójátékos formában is visszatér a karakter. Huszonöt évvel ezelőtt kaptunk utoljára videójátékot, amely az eredeti 1998-as Penge film alapján készült PlayStation 1-re. Az Arkane egy hangulatos CGI előzetessel mutatta be a Marvel’s Blade játékot, amely remekül megadta az alaphangulatot a közelgő videójátékhoz. A játék egy véres, felnőtteknek készülő egyjátékos, történetközpontú külsőnézetes akció lesz, amelyben a francia főváros, Párizs lesz a helyszín. A Marvel a karakter ötven éves születésnapját szeretné ünnepelni ezzel az új játékkal. A Marvel Games alelnöke, Bill Rosemann szerint a tökéletes partnert találták meg az Arkane Lyon csapatában.

A Penge 50. évfordulójának tiszteletére tökéletes társat találtunk a Daywalkerhez az Arkane Lyon személyében, egy olyan kompromisszummentes művészekből álló stúdióban, amely folyamatosan feszegeti a játéktervezés és az innováció határait. A díjnyertes tehetségük mellett a személyes szenvedélyük és a félig ember, félig vámpír ikonikus, merész elképzelésük teszi ezt az együttműködést tökéletesen alkalmassá.

Bill Rosemann


Az Arkane csak most kezdte el a fejlesztést, amely egy eredetsztorit fog elmesélni, immerzív játékmenettel és új narratívával. Párizs egy fertőzött részébe kalauzolják el a játékost egy természetfeletti krízis kellős közepén. Vámpírok jelentek meg, akik terrorizálják a fények városát, és arra kényszerítik a párizsiakat, hogy éjjel az otthonaikban húzódjanak meg, és várják meg a napfelkeltét. A játékrendező a következőkkel jellemezte a történetet.

Vegyes származású gyerekként különleges kapcsolatot éreztem Pengével, aki maga is kettős származású hős. A lehetőség, hogy a mi oldalunkra helyezhessük ezt a karaktert, egy álmom, és egy olyan kihívás, amelyet a csapatunk szenvedélyesen felvállal. Nem is lehetnénk boldogabbak, hogy játékosokat ültethetünk Penge csizmájába, ahogy szülővárosom, Párizs bajnokává válik, tétről tétre.

Dinga Bakaba

A játék megjelenési dátuma még nem ismert feltehetően évekre van még. Mivel az Arkane és a Bethesda is már a Microsoft Xbox családhoz tartozik és a Bethesda újabb játékai is Xbox exkluzívak voltak, így elég nagy a valószínűsége, hogy a Marvel’s Blade csak Xbox Series X/S-re és PC-re érkezik majd.

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Indiana Jones and the Great Circle
Xbox

Bemutatkozott az Indiana Jones and the Great Circle című játék

2024-ben érkezik az új kalandjáték Xbox-ra és PC-re.

upcoming Marvel DC games
Játékok

Minden készülő szuperhősös videójáték

Összeszedtünk minden készülő Marvel és DC Comics játékot.

Game Awards 2023 Christopher Judge
Játékok

Kiakadtak a Call of Duty fejlesztői a The Game Awards poénján

Christopher Judge beszólását több jelenlegi és volt Call of Duty fejlesztő rosszul...