Főoldal Filmek Yann Demange megerősítette, hogy Penge bemutatása egy R-kategóriás film lesz
Filmek

Yann Demange megerősítette, hogy Penge bemutatása egy R-kategóriás film lesz

Penge bemutatkozása brutális lesz, a Deadpool 3. után az MCU következő R-besorolású filmje készül.

417
Penge
Forrás: Marvel

Végre egy jó hír, aminek garantáltan örülni fognak a rajongók. A Marvel Studios Penge rendezője, Yann Demange ugyanis tegnap megerősítette, hogy a készülő reboot R-besorolással fog büszkélkedni. Erről már korábban is hallani lehetett, de az elmúlt hónapokban annyi változáson ment keresztül a projekt, hogy követhetetlen volt.

A Marvel Studios még 2019-ben, a San Diego-i Comic-Conon jelentette be, hogy Penge is csatlakozik a Bosszúállókhoz. Mahershala Ali a panel zárásaként Kevin Feige mellett színpadra lépett, és megerősítette, hogy ő fogja játszani az MCU Fénybenjáróját, azaz Pengét. Megtörtént a bejelentés, majd hallhattuk az Örökkévalók stáblista alatti jelenetében, de ami ezután következett, az kész rémálom. Előbb a világjárvány tett keresztbe a filmnek, aztán nem kevés akadályba ütközött. A Penge több írót és rendezőt is elvesztett, és nemrég pedig arról kaptunk hírt, hogy kevesebb mint 100 millió dollárból készül a film.

A készülő feldolgozás merőben más lesz az MCU eddig látott mozifilmjeitől, hiszen ráerősítettek, hogy a Penge bizony megkapja a legmagasabb korhatár-besorolást. A Deadpool 3 és az Echo új lehetőségeket nyit meg a Marvel Studios előtt, hiszen az R-besorolásnak és a karakterközpontú történeteknek révén valami egészen mást láthatunk, mint a tipikus popcorn kasszasikerek. A Deadline-nak nyilatkozva Yann Demange, a Penge rendezője így nyilatkozott.

Megadták az R-t, ami nagyon fontos. Izgatottan várom, hogy megmutassam azt a fajta kíméletlenséget, durvaságot, amivel Penge rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy sajátos módon járja a földet. Ezért szeretem őt. Van benne méltóság és tisztesség, de van benne valami vadság, amit általában a felszín alatt rejt. Ezt szeretném felszabadítani és bemutatni a képernyőn.

Yann Demange

Wesley Snipes filmjeinek jót tett a sötétebb hangvétel (és a rengeteg véres erőszak), és valami hasonlóra lehet számítani a következő feldolgozásban is. Ez az első jó és megnyugtató hír, különösen azok számára, akik aggódtak Pengéért a Disney irányítása alatt.

Sokan támadták a Marvel Studios produkcióit az elmúlt években, hogy a mozifilmeket egy sablonra húzták fel, de egy 100 millió dolláros, R-besorolású történet erről a vámpírvadász antihősről – egy Oscar-díjas színész főszereplővel – jó lehetőségnek ígérkezik, hogy felborítsa a mozilátogatók elvárásait, és bebizonyítsa, hogy a szuperhősök nem fáradtak el, és rengeteg lehetőség rejlik még az univerzumban.

A jelenlegi tervek szerint a Penge 2025. február 14-én kerül a mozikba.

Penge
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Fantasztikus Négyes
Filmek

A Fantasztikus Négyes Lényét alakító színészt arról kérdezték: Hogyan készül a szerepre?

Ebon Moss-Bachrach nem akármilyen technikával készül A Fantasztikus Négyes szerepére.

Venom - Az utolsó menet
Filmek

A Venom – Az utolsó menet feltárja a szimbióták eredetét, a szimbióták teremtőjét?

Venom és a szimbióták teremtője, a sötétség ura is szerepet kaphat a...