Főoldal Filmek [DC FanDome] Pingvin mellett Rébusz is elbújt a The Batman előzetesében
Filmek

[DC FanDome] Pingvin mellett Rébusz is elbújt a The Batman előzetesében

Rébusz soha nem látott jelmezben.

496
The Batman
Forrás: Warner Bros.

Miután a hajnalban bemutatták a The Batman teaser előzetesét, másról sem bírunk beszélni, hogy mit láttunk, mit fedeztünk fel az ízelítőben. A DC Filmek vezére, Walter Hamada a bemutató előtt már elárulta, hogy Reeves a Batman: Year Two című képregényt vette alapul, amikor nulláról újraírta a forgatókönyvet. Amikor a filmben megismerjük Bruce Wayne-t, már két éve Batmanként ténykedik Gotham Cityben.

A rendező mást is elárult. Kiderült, hogy Macskanő miért visel bankrablóhoz hasonló jelmezt a videóban. Reeves állítása szerint Selina Kyle itt még nem vette fel híres Macskanő alteregóját, vagyis a karakter még nem döntötte el, hogy ki ő valójában. De Pingvin, Colin Farrell karaktere is hasonló cipőben jár, ő szintén karaktere sötét életének elején jár. Mindkét karaktert kétszer mutatták nekünk a videóban, utóbbit csak nagy odafigyeléssel vehettük észre, annyira eltorzították a színészt.

A film főgonoszáról a bejelentés óta mennek találgatások, hogy vajon ki lesz Batman legfőbb kihívója – pletykák szerint a denevérember legnagyobb ellenfele is feltűnik majd a folytatásban. A direktor egy korábbi beszélgetésben egy galériára elegendő gonosztevőről beszélt, majd bejelentették Rébuszt. A trailerből sajnos nem derült ki, hogy Paul Dano karaktere lenne a főellenség, vagy valaki más lesz Pingvin és Rébusz felbujtója. Rébuszt halljuk és látjuk is a videóban, akárcsak Pingvint, őt is elég nehéz kiszúrni. Pedig többször is megmutatják, miközben gondosan megcímzett „üzeneteket” hagy főhősünknek.

Amit eddig láttunk a filmből, semmihez sem fogható, egyik korábban bemutatott Batman-filmhez sem hasonlítható. A stílus, az hogy Bruce Wayne detektív tulajdonságát is megcsillogtatja, és a karakterek ábrázolása, mind-mind lenyűgöző. Nagyszerű, amit eddig Matt Reeves művelt a filmmel, pedig még nem is láttuk a végleges formában.

A The Batman bemutatója 2021. október 1-jén lesz, miután a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani a nyári premiert.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.